Patru români, suspectaţi de cămătărie, reţinuţi. Zeci de mii de euro şi bijuterii, ridicate după percheziţii

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român bănuit de infracţiunile de camătă şi şantaj şi alţi trei bărbaţi bănuiţi de camătă au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor percheziţii care au avut loc, luni, la 20 de domicilii din municipiul Caracal şi oraşul Corabia.

"În urma audierilor şi activităţilor de cercetare penală desfăşurate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Corabia, a fost dispusă măsura preventivă a reţinerii pentru o perioada de 24 de ore faţă de patru bărbaţi, din care trei sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de camătă şi unul este bănuit de săvârşirea infracţiunilor de camătă şi şantaj, fiind continuate cercetările", a precizat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Ionuţ Vasiloaica.

Cele patru persoane reţinute au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la IPJ Olt. Bărbații vor fi prezentaţi, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, scrie Agerpres.


Zeci de mii de euro şi bijuterii, ridicate după percheziţii la români bănuiți de camătă şi violenţe

 

Cele patru persoane au fost reținute după ce luni, peste 46.000 de euro, aproape 900 de grame de bijuterii, aproape 276.000 de lei şi diferite materiale vegetale şi substanţe care ar putea fi droguri, au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate la persoane bănuite de cămătărie şi alte infracţiuni.

Perchezițiile au avut loc la locuinţele unor persoane din Caracal şi Corabia, informează Agerpres. Acestea sunt bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă.

Astfel, locuințele acestora au fost percheziţionate, luni dimineaţă, de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, poliţiştii au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară.

"Din cercetări a reieşit că, din 2016 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnaţi, ar fi folosit violenţa sau şantajul împotriva acestora", a precizat sursa citată.

 

Cinci persoane, conduse la audieri



Cinci persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la audieri la Poliţie.

"În urma percheziţiilor, pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale, au fost descoperite şi ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) şi 2 pliculeţe cu praf de culoare alb (total 2 grame).

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum şi mai multe documente şi înscrisuri", au mai precizat reprezentanţii IPJ Olt, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel