Patru persoane, ucise de un bombardament rusesc în orașul Lîman din estul Ucrainei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Patru locuitori ai orașului Lîman din regiunea estică Donețk au fost uciși duminică în timpul unui bombardament rusesc, potrivit lui Pavlo Kyriyenko, șeful Administrației militare regionale din Donețk.

Lîman a fost bombardat frecvent în ultimele zile, în timp ce trupele rusești își intensifică ofensiva pentru a cuceri regiunile Donețk și Luhansk.

Armata ucraineană spune că rușii au adus trupe și artilerie noi în regiune.

Patru persoane au murit duminică în timpul bombardamentelor, a anunțat Pavlo Kyriyenko.

Potrivit CNN, Kyriyenko a declarat că alte 11 persoane au fost rănite în ultimele bombardamente: șapte în Lîman, trei în Volodymirivka și una în Yarova, potrivit Mediafax.

Congresul îi va oferi preşedintelui Joe Biden autorizaţia să folosească forţele armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei în cazul în care Vladimir Putin îşi intensifică războiul, propune un parlamentar american.

Armata SUA ar putea interveni pentru a apăra Ucraina. Președintele Joe Biden ar putea fi autorizat să ia decizia

 

Congresmanul Adam Kinzinger a anunţat introducerea unei rezoluţii comune care ar autoriza utilizarea forţelor armate ale SUA pentru a apăra integritatea teritorială a Ucrainei dacă Vladimir Putin îşi intensifică atacurile.

Rezoluţia i-ar oferi preşedintele Statelor Unite o autorizaţie să utilizeze forţele armate pentru a răspunde în cazul în care Federaţia Rusă ar folosi arme chimice, biologice sau nucleare împotriva Ucrainei.

Rezoluţia ar urma să treacă prin Congres zilele viitoare.

Kinzinger a făcut anunţul, în premieră la CBS.

„După cel de-al Doilea Război Mondial, America şi-a exprimat clar poziţia - angajamentul faţă de libertate - care i-a pus pe autocraţi în defensivă şi a consolidat democraţiile din întreaga lume. În ultimul deceniu, am văzut cum această hotărâre s-a clătinat, iar tiranii, precum Vladimir Putin, au exploatat aceste vulnerabilităţi. Astăzi, America are ocazia de a-şi reafirma sprijinul faţă de oamenii care caută libertatea şi de a se opune cu fermitate autoritarismului. După ce am vorbit cu secretarul Blinken şi am auzit îngrijorările sale grave cu privire la utilizarea de către Putin a armelor chimice, sunt încrezător că Statele Unite vor arăta comunităţii internaţionale că nu vom tolera violenţa fără sens.

Personalul meu şi cu mine aşteptăm cu nerăbdare să continuăm discuţiile cu secretarul Blinken pentru a ne asigura că Rusia este trasă la răspundere pentru orice încălcare a dreptului internaţional. Ştim că milioane de ucraineni sunt strămutaţi, iar mii de oameni au fost ucişi. Ţintirea civililor, execuţiile în masă şi nenumăratele rapoarte de violuri comise de forţele ruseşti au rămas în mare parte nepedepsite. Trebuie să luăm măsuri pentru a pune capăt acestor atrocităţi.

Cuvintele contează, dar şi acţiunile noastre contează. Introduc acest AUMF ca o linie roşie clară, astfel încât administraţia să poată lua măsuri adecvate în cazul în care Rusia ar folosi arme chimice, biologice şi/sau nucleare. Aşa cum a spus preşedintele Statelor Unite, Putin trebuie oprit. În consecinţă, comandantul suprem al celei mai mari armate din lume ar trebui să aibă autoritatea şi mijloacele necesare pentru a lua măsurile necesare pentru a face acest lucru", a explicat parlamentarul.

Adam Kinzinger a subliniat că rezoluţia nu este un act ostil, ci doar are scopul să îi ofere preşedintelui Biden posibilitatea să intervină rapid în caz de necesitate.

„Îi oferă, ştiţi, o mai mare flexibilitate, dar este, de asemenea, un factor de descurajare pentru Vladimir Putin", a precizat Kinzinger la CBS, citează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel