Patru inculpaţi în cazul celor 53 de migranţi morţi, abandonaţi într-un camion

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Patru inculpaţi în cazul celor 53 de migranţi morţi, abandonaţi într-un camion.
Patru inculpaţi în cazul celor 53 de migranţi morţi, abandonaţi într-un camion.

Patru bărbaţi au fost inculpaţi de un mare juriu în Texas după moartea a 53 de migranţi care au fost găsiţi abandonaţi la sfârşitul lunii iunie într-o semi-remorcă la San Antonio, transmite joi AFP.

Doi texani, Homero Zamorano şi Christian Martŕ­nez, au fost inculpaţi pentru asociere infracţională în vederea unui transport de migranţi care a dus la moartea acestora, a comunicat Departamentul Justiţiei.

Juriul a inculpat de asemenea doi cetăţeni mexicani, Juan Claudio D'Luna-Mendez şi Juan Francisco D'Luna-Bilbao, pentru port ilegal de arme şi prezenţă ilegală pe teritoriul american.

Mexicanii, care riscă până la 10 ani de închisoare, locuiau la adresa asociată cu plăcuţa de înmatriculare a camionului, a explicat departamentul.

Cei patru inculpaţi au fost arestaţi la scurt după descoperirea victimelor, într-un camion abandonat în a cărui remorcă se aflau 64 de migranţi, dintre care 46 erau deja decedaţi. Alţi şapte au murit din cauza rănilor.

În ziua macabrei descoperiri, temperaturile ajunseseră la 40 de grade Celsius, iar supravieţuitorii sufereau de hipertermie şi deshidratare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel