Patroni români, arestați în Spania: Muncitorii români, neplătiți și folosiți drept paravan pentru companiile lor fantomă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

11 persoane arestate pentru fraudarea a 2,5 milioane de euro prin construirea unei sere în Roquetas (Sevilla), Spania. Oamenii de afaceri români arestați sunt cercetați pentru 23 de infracțiuni contra securității sociale și 22 de infracțiuni de zădărnicire a executării silite.

Aafaceriștii români au creat o suveică de firme prin care au vrut să evite plata obligațiilor de securitate socială. Potrivit anchetatorilor spanioli, ei au creat o "rețea complexă" de societăți și de paravan (mulți dintre ei fiind chiar angajații companiilor) pentru a se sustrage justiției.  Astăzi, acești oameni de afaceri care se ocupau de construcția de sere în Roquetas de Mar, Almería, majoritatea de origine română, au fost arestați de Poliția Națională, în colaborare cu Trezoreria Generală a Securității Sociale, și acuzați de fraudarea Securității Sociale cu 2.477.750 de euro.

Patroni români, arestați în Spania

 

Concret, numele afaceriștilor români este legat de 23 de infracțiuni contra securității sociale și 22 de zădărnicire a executării silite, după cum se detaliază într-o notă a Direcției Generale a Poliției, citează La Vanguardia. Potrivit anchetei, oamenii de afaceri arestați "monopolizaseră sectorul", folosind lucrători din propriile companii ca paravan și companii cu un număr mare de lucrători care efectuau lucrări subcontractate de alte companii mai mari din sector.

A fost în septembrie 2020 când agenții au luat cunoștință de modul în care funcționa acest grup și au început o anchetă. După mai multe investigații, agenții au constatat că existau diferiți oameni de afaceri responsabili de o rețea corporatistă, care, prin succesiunea opacă de societăți, în care activitatea era transferată de la una la alta cu scopul de a continua să lucreze la un preț scăzut, își păstrau afacerea de construcții de sere, fără a plăti asigurările sociale ale muncitorilor sau pe ale lor.

Românii erau angajați și trecuți drept paravan pentru companii

 

Această rețea de afaceri avea în comun utilizarea de lucrători din aceleași companii ca paravan, precum și utilizarea unei multitudini de companii. Oamenii de afaceri arestați, majoritatea de naționalitate română, au angajat un număr mare de conaționali ca muncitori, pe unii dintre ei folosindu-i ca paravan.

O "rețea complexă" de societăți și de paravan a îngreunat sarcina anchetatorilor de a-i identifica pe cei responsabili de activitățile ilegale, ceea ce a fost în cele din urmă posibil. Operațiunea se încheie cu 11 persoane arestate pentru aceste fapte. 

 

--------------------------------------------------------


Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel