Patriarhia Română cere revenirea la oficierea slujbelor în biserici

Liviu Ludovic / 11 iun 2020, 14:05 Salveaza PDF Comentarii

Patriarhia Română consideră că "revenirea grabnică" la oficierea slujbelor religioase și în interiorul lăcașurilor de cult, cu respectarea măsurilor de igienă și de distanțare, "este deja deplin justificată și adecvată actualei realități sociale", potrivit oficialilor BOR.

În acest sens au fost făcute, inclusiv recent, demersuri către autorități, „însoțite de speranța intensă a unui răspuns realist și înțelept”, a spus purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănărescu.

„Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia. Istoria universală a umanității releveză indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia”, arată Bănărescu.

Reprezentantul Patriarhiei spune că oamenii au contribuit la diminuarea rapidă a pandemiei, dar că doresc „în mod justificat” să participe la slujbe în biserică.

„România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române. Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie. Oamenii cei mai implicați în situația de criză prin care a trecut recent și încă trece România au fost cei care și-au dovedit prin fapte concrete ale credinței solidaritatea cu cei afectați de pandemie, cu instituțiile medicale și cu autoritățile înseși. Acești oameni care dau suflu moral societății românești, care promovează prin viața lor valorile fertile social ale credinței creștine și care au contribuit major prin atitudinea lor civică la diminuarea rapidă a efectelor pandemiei, doresc în mod justificat participarea la slujbele Bisericii în biserică”, a adăugat oficialul BOR, potrivit Mediafax.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy