Pașaportul COVID, speranța românilor care trăiesc din turism în Spania: "Sperăm ca lucrurile să se îndrepte"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii care trăiesc din turism în Spania își pun speranța în certificatul verde digital pentru a-și salva afacerile. 

Mulți români care au afaceri în stațiunile de la Marea Mediterană au sperat că vara aceasta vor scăpa de restricțiile impuse de pandemie și își vor salva afacerile.

Unii dintre ei chiar au profitat de chiriile mai scăzute și și-au mărit capacitatea restaurantelor și a teraselor. Însă criza se prelungește, iar situația este în continuare incertă, potrivit unui reportaj ȘtirileTVR.

Florin Dobrinaș, administrator de restaurant în Alicante: 'Noi lucrăm practic numai cu spanioli în momentul de față. În mod normal trebuia să fie englezi, francezi, olandezi foarte mulți. Noi am crezut că după ce am fost închiși anul trecut 3 luni de zile aproape lucrurile o să revină încet-încet la normal, dar se pare că e din ce în ce mai rău, al doilea val, al treilea val și tot așa.

Calindere Vanghelie, administrator de restaurant în Alicante: "Sperăm ca lucrurile să se îndrepte, să treacă și această pandemie, sperăm, speranța moare ultima".

Costa Blanca este una dintre cele mai atractive destinații din Spania. Chiar și în pandemie au fost făcute cele mai multe rezervări.

Unele stațiuni s-au pregătit de sosirea turiștilor cu multe restricții

 

Pe lângă cele legate de orarul și capacitatea redusă a magazinelor, restaurantelor, cluburilor sau a centrelor sportive sunt și multe măsuri referitoare la accesul la plajă. Locurile sunt limitate iar plajele au fost parcelate.

Pe o astfel de parcelă pot sta maximum 4 adulți și un copil de până în 6 ani. Turiștii își pot rezerva locul la plajă online după ce au stat în prealabil la o coadă virtuală.

Spania a pierdut anul trecut 50 de milioane de vizitatori și peste 100 de miliarde de euro. Autoritățile au anunțat însă relansarea turismului din iunie odată cu introducerea certificatului digital.

Alfredo Gonzales, secretar general Sănătate Digitală Informație și Inovare: Implementarea certificatului în Spania ne va permite să creștem și să facilităm mobilitatea internațională. Spania va putea primi mai mulți turiști în siguranță și în același timp va activa economia, protejând sănătatea populației.

Certificatul digital va conține informații despre vaccinarea persoanei sau dacă aceasta a trecut prin boală. Așa că nu va sta în carantină și nici nu va avea nevoie de test PCR la intrarea în Spania, chiar dacă vine dintr-o zonă cu risc epidemiologic ridicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel