EXCLUSIV  Partidul Diasporei, atacat. Mario Mocan: Se tem. Ne batem cu un sistem corupt. Mesajele private primite

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Mario Mocan, unul dintre promotorii protestului Diasporei din 10 august a fost ținta unui atac într-un articol care a fost distribuit pe gupurile de români din străinătate. Mocan, alături de membrii grupului Diaspora Europeană, au decis lansarea unei formațiuni politice a Diasporei, iar pentru început s-a stabilit ca banii să fie strânși prin intermediul său, înființându-se un "Patreon" (un sistem de finanțare) pe numele său. 

În articolul postat astăzi se spune că Mario Mocan ar încerca să strângă bani pentru buzunarul său și că totul este o mare înșelătorie. De asemenea el este acuzat că nu s-ar fi implicat atât de mult în protestul din 10 august. Mocan a acordat un interviu pentru Stiridiaspora.ro în care demontează cele afirmate în respectivul material. El spune că era normal să apară astfel de atacuri, în condițiile în care mișcarea activă a membrilor Diasporei pare să deranjeze din ce în ce mai mult. 

"Domnul care m-a atacat și se prezintă John Michael Godenca se numește de fapt Liviu Ciobanu. De ce nu folosește un nume real? Se teme ca îi verifică lumea istoricul? În articolul respectiv pe care l-a răspândit pe diverse grupuri, el împletește adevăr cu minciună pentru a da credibilitate mai mare asupra celor ce le afirmă. El m-a amenințat înainte de protest că o să mă defăimeze. Am primit mesaje pe privat. A zis că o să scrie articole despre mine zi de zi. Eu nu pot să las pe cineva să intre în grupul nostru de administratori din "Diaspora Europeană" până ce nu este verificat săptâmâni întregi, sau poate chiar mai mult. Noi vrem să ne batem cu un sistem corupt care are miliarde de lei și are mult susținători, e normal să fie verificați oamenii," a spus Mario Mocan.

"Mă așteptam la atacuri" 

"Am fost acuzat că nu m-am dus în linia întâi, că am stat lângă platformă. Să vă explic: dacă tu nu ții în frâu protestul, și așa a fost aproape degringoladă, totul poate degenera. Noi am fost cu niște cerințe la București, pe care nici n-am apucat să le citim. A citit o altă persoană din Suedia, cerințele care erau scrise de ea. Au vorbit peste o sută de oameni, din care cunoșteam vreo doi trei. Românii au boala asta să devină vedete, dar eu nu vreau să fiu vedetă: eu vreau să fiu omul care unește pe toată lumea. Asta îmi doresc, ca să ne putem bate de la același nivel cu 'Ciuma Roșie' și cu cei din țară, care sunt corupți. 

Când m-am înhămat la acest drum, mă așteptam la atacuri, știam că o să înceapă articole de acest gen. Acest John Michael Godenca, cum se autointituleză el nu a făcut parte niciodată din grupul nostru de administratori sau moderatori. El a fost un simplu membru pe Diaspora Europeană. Pur și simplu dintr-o dată s-a apucat să-mi spună că ar vrea să facă parte din grupul nostru de administratori. Nici nu a vorbit cu mine prima oară, dar i s-a transmis că nu a pus osul la treabă pentru protest, astfel că nu poate face parte din grup. De atunci n-am mai auzit de el o perioadă. După aceea mi-a trimis o parte din mesaje. Decât să mă cert cu el, am preferat să-l blochez de pe profilul meu. El a luat poze cu mine din privat, care nu sunt postate la imagini publice. Când vom avea banii necesari, îl vom da în judecată," a mai spus Mocan. 

Mișcarea îi deranjează pe mulți 

"Observ că mișcarea îi deranjează pe mulți, nu partidul, care nu reprezintă deocamdată un pericol, asta e părerea mea personală. Zi de zi sunt 3000-4000 de oameni care ni se alătură pe grup, de-asta sunt deranjați.

În articolul respectiv a susținut că sunt 14 000 de oameni blocați, ceea ce e complet fals. Sunt 14 000 de decline-uri, profile cu poze false. Blocați sunt în jur de 80 de oameni," a încheiat Mario Mocan.

În apărarea sa, Mocan ne-a transmis și o serie de print-screenuri.

1. Discuția privată:

(w460)

 

 (w460)

2.Numărul de persoane blocate pe Diaspora Europeană

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel