Parlamentul Britanic AMÂNĂ BREXIT (VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Parlamentarii britanici au votat amânarea Brexitului până pe 30 iunie, dar au respins masiv un amendament H, care cerea amânarea Brexitului pentru organizarea unui al doilea referendum, cu 334 de voturi la 85. 

412 parlamentari au votat pentru amânarea ieșirii Marii Britanii din UE până pe 30 iunie, în timp ce 202 au votat împotrivă, informează HotNews.ro.

Amendamentul E, al Partidului Laburist, care îi cere lui May să folosească amânarea Brexitului pentru a da Parlamentului timp "să găsească o majoritate pentru o diferită abordare" a fost respins cu o diferență de 16 voturi.

Amendamentul care căuta interzicerea guvernului de a cere Parlamentului să voteze proiectul lui May de ieșire din UE pentru a treia oară a fost restras.

Amendamentul laburistei Hilary Benn care ar fi permis parlamentarilor să preia controlul, pe 20 martie, asupra procesului privind Brexitul a fost respins cu 314 voturi la 312.

Citește și BREXIT. Parlamentul britanic, DECIZIE în legătură cu un al doilea REFERENDUM

Amendamentul privind amânarea Brexitului pentru organizarea unui al doilea referendum fusese depus de Sarah Wollaston de la Grupul Independent.

Poziția oficială a Partidului Laburist era să se abțină de la a vota în vreun fel amendamentul care cerea un al doilea referendum, argumentând că acum nu era momentul potrivit pentru un astfel de vot.

25 de parlamentari laburiști s-au răzvrătit față de poziția liderului partidului votând pentru amendament, alți 18 au votat împotriva amendamentului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel