Parlamentarii PSD anunță OFICIAL ce vor face la VOTUL de învestire a NOULUI Guvern

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Grupul parlamentar al PSD a decis în ședința de astăzi strategia pentru momentul în care viitorul guvern va veni în Parlament pentru învestitură: nu va vota. Decizia a fost luată în unanimitate, potrivit unui comunicat de presă.

„PSD nu va gira un Executiv al concedierilor masive, al tăierilor de pensii și de salarii, al scăderii nivelului de trai al românilor. Este responsabilitatea partidelor care au inițiat și au votat moțiunea de cenzură să își asigure majoritatea necesară pentru a susține un nou Guvern. PNL-ul și aliații săi trebuie să demonstreze românilor că știu să și construiască, nu doar să distrugă", arată parlamentarii PSD, potrivit Digi 24.

„Le transmitem partidelor în cauză să se mobilizeze și să-și asume responsabilitatea pentru învestirea unui nou Executiv, având în vedere că, potrivit propriilor declarații, orice întârziere nu aduce decât deservicii României și românilor", se mai arată în comunicat.

Și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus astăzi că parlamentarii PSD nu vor vota învestirea guvernului și că este treaba noii majorități să asigure cvorumul. Pe de altă parte, premierul demis Viorica Dăncilă spunea că PSD ar vota pentru noul guvern, dacă PNL va semna pactul „pentru bunăstarea românilor", propus de social-democrați luna trecută.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel