"Parisul Respiră": Mașinile sunt interzise, duminică, în capitala Franței

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Încălzirea globală a acaparat Parisul. Verile vor fi la fel de călduroase ca cele din sudul Spaniei, dacă nu se iau măsuri
Încălzirea globală a acaparat Parisul. Verile vor fi la fel de călduroase ca cele din sudul Spaniei, dacă nu se iau măsuri

Mașinile nu vor avea loc să circule în Paris duminică, între 11.00 si 18.00. "Parisul respiră fără mașină" este numele proiectului.

Capitala franceză proclamă, duminica aceasta, "Parisul respiră fără mașină" pentru o parte din zi, prin interzicerea vehiculelor motorizate în interiorul zidurilor orașului, pentru a se bucura de "un oraș mai calm, mai viu și mai respirabil", potrivit primăriei, care organizează această operațiune din 2015, scrie AFP, citat de Hotnews.

În afară de șoseaua de centură, între orele 11.00 și 18.00, "întregul oraș va fi rezervat traficului nepoluant, bicicletelor, rolelor, trotinetelor, skateboard-urilor, pietonilor și utilizatorilor de transport public", a explicat într-un comunicat de presă.

Interdicția se aplică vehiculelor cu două roți și vehiculelor electrice.

Contravenienții sunt pasibili de o amendă de 135 de euro.

Singurele excepții sunt vehiculele de urgență, autobuzele, taxiurile și VTC-urile, cu o limită de viteză de 20 km/h în anumite zone, și parizienii care se întorc din weekend, cu dovadă de reședință.

În 2021, în ziua aceleiași operațiuni, concentrațiile de dioxid de azot au fost "cu aproape 20% mai mici decât într-o duminică normală", potrivit Observatorului pentru calitatea aerului din regiunea pariziană Airparif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel