Părinții români din Italia pot beneficia de Bonusul pentru grădiniță în valoare de 3.600 de euro

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Românii din Italia pot beneficia de Bonusul pentru grădiniță în valoare de 3.600 de euro. 

Undă verde pentru Bonusul de grădiniță 2024! Părinții cu copii cu vârstă de până la 36 de luni pot solicita acest beneficiu până la sfârșitul anului, respectiv 31.12.2024. 

Ajutorul pentru grădiniță poate ajunge până la 3.600 de euro însă acest lucru depinde de Indicatorul Social de Evaluare Economică (ISEE) și de componența familiei. Procedura de aplicare este gestionată de Institutul Național de Asigurări Sociale (INPS), iar părinții au la dispoziție mai multe modalități pentru a depune cererile.

Informații utile - Cine poate beneficia și câți bani poți primi 

 

Potrivit informațiilor furnizate de INPS, toți părinții cu copii cu vârsta de până la 36 de luni pot beneficia de bonusul de grădiniță. Cererea trebuie depusă de către părintele sau persoana cu custodie care suportă personal costurile grădiniței, indiferent dacă aceasta este publică sau privată. De asemenea, părinții ai căror copii împlinesc trei ani în 2024 pot solicita bonusul, însă pot primi doar plăți lunare pentru perioada ianuarie - august 2024. Nu există limite de ISEE, dar cuantumul bonusului variază în funcție de acest indicator, fiind mai mare pentru cei cu ISEE sub 25.000,99 euro și mai mic pentru cei cu ISEE peste 40.000 euro.

Valoarea bonusului este prezentată într-un tabel distinct în funcție de ISEE și caracteristicile familiei. 

- Pentru cei cu un ISEE pentru minori până la 25.000,99 euro, bonusul poate ajunge la 3.000 de euro.

- În cazul celor cu ISEE între 25.001 euro și 40.000 euro, suma disponibilă este de 2.500 de euro.

- Pentru cei cu un ISEE peste 40.000 de euro sau fără un ISEE valid, bonusul se limitează la 1.500 de euro.

 

Procedura de aplicare poate fi efectuată online pe site-ul INPS, autentificându-vă cu SPID, carte de identitate electronică sau CNS. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 31 decembrie 2024, iar plățile vor începe din 2 aprilie 2024. Dacă se dorește aplicarea pentru mai mulți copii, procedura trebuie repetată pentru fiecare. Cei care au solicitat deja bonusul de creșă în 2023 pot completa cererea mai rapid, având informațiile deja încărcate.

Bonusul pentru grădiniță oferă părinților cu copii oportunitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru costurile asociate îngrijirii copilului la grădiniță. Cheltuielile rambursate nu includ suma pentru înscriere, înainte și după școală.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel