Papa Francisc își anulează întâlnirea cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, aliatul lui Putin

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Papa Francisc, în timpul unei rugăciuni
Papa Francisc, în timpul unei rugăciuni

Papa Francisc și-a suspendat planurile de a se întâlni cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, aliat de lungă durată al președintelui Vladimir Putin, potrivit ziarului argentinian La Nacion, citat de Sky News.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, luase în considerare o întâlnire cu patriarhul Kirill la Ierusalim, pe 14 iunie, a relatat Reuters la începutul acestei luni.

Acum, Francisc a declarat acum într-un interviu pentru La Nacion că regretă faptul că planul a trebuit să fie "suspendat", deoarece diplomații Vaticanului l-au sfătuit că o astfel de întâlnire "ar putea genera multă confuzie în acest moment".

Prima întâlnire a celor doi, în Cuba, în 2016, a fost prima dintre un papă și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse de la Marea Schismă, care a divizat creștinismul în ramuri orientale și occidentale în 1054.

Luna trecută, Kirill, în vârstă de 75 de ani, a părut să susțină invazia Moscovei în Ucraina și a afirmat că Rusia a "intrat într-o luptă care nu are o semnificație fizică, ci metafizică".

El a devenit unul dintre cei mai proeminenți susținători ai invaziei lui Putin și a fost acuzat de preoții ortodocși din Ucraina că a "binecuvântat războiul".

Putin, membru al Bisericii Ortodoxe Ruse, a descris acțiunile Moscovei ca fiind o "operațiune militară specială" în Ucraina, menită nu să ocupe teritoriu, ci să demilitarizeze și să "denazifice" țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel