Papa Francisc, în România. IMAGINI cu Papamobilul Dacia (FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică de trei zile în România, Sanctitatea Sa fiind aşteptat de autorităţi, ierarhi şi pelerini la Bucureşti, Şumuleu-Ciuc, Iaşi şi Blaj. 

Pentru vizita Sanctităţii sale Papa Francisc în România a fost conceput Papamobilul, de uzina Dacia şi SPP, în urma unei analize riguroase, informează reprezentanţii SPP.

Sanctitatea sa Papa Francisc a văzut deja Papamobilul şi l-a agreat. Membrii echipei Serviciului de Protecţie şi Pază, desemnaţi să asigure protecţia Papei pe toată durata vizitei în România, au fost selectaţi dintre ofiţerii cu experienţă, care au participat la misiuni ale SPP în teatrele de operaţii.

(w670)

Echipa SPP a fost primită în aprilie la Vatican. Papa Francisc şi-a manifestat încrederea în profesionalismul şi dăruirea ofiţerilor de protecţie români, pe care i-a binecuvântat. Din echipa de protecţie din România a Suveranului Pontif fac parte, pe lângă ofiţerii SPP, şi doi ofiţeri din Garda Vaticanului, unul dintre ei fiind aghiotantul personal. Pregătirea echipelor de protecţie a Papei Francisc a început 'cu suficient timp' înainte de vizită. Echipa SPP a desfăşurat o misiune comună la Roma cu echipa de protecţie a Vaticanului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel