Papa Francisc a oferit Ucrainei o ambulanță, care a fost predată unui spital din regiunea Lviv

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Papa Francisc a oferit Ucrainei o ambulanță, care a fost predată unuia dintre spitalele din regiunea Lviv. Anunțul a fost făcut de șeful administraţiei de stat militare regionale din Lviv, Maksym Kozytskyi.

Cardinalul Konrad Krajewski a adus personal ambulanța la Lviv. El a petrecut 22 de ore la volan pentru a oferi ucrainenilor cadoul pontifului catolic.

"După ce a parcurs peste 2.000 de kilometri, cardinalul-diacon a spus că se simte puțin obosit și este recunoscător poporului ucrainean, care și-a apărat nu doar  țara, cu și întreaga Europă”, a spus Kozytsky. 

Reamintim că Papa Francisc și-a exprimat, în repetate rânduri, sprijinul pentru ucraineni și a condamnat agresiunea Rusiei, relatează life.pravda.com.ua.

Șeful Bisericii Catolice a vizitat personal ambasada Rusiei la Vatican și a cerut încetarea războiului și asigurarea coridoarelor umanitare. De asemenea, Papa Francisc a susținut  Ucraina, postând pe Twitter  un mesaj în limba ucraineană.

Pe 16 martie, papa Francisc s-a rugat pentru încetarea războiului din Ucraina, vorbind despre un război nuclear în urma căruia puţinii supravieţuitori ar trebui să o ia de la capăt şi să reconstruiască omenirea „în ziua următoare” şi a lăsat totodată impresia că îl roagă pe Dumnezeu să îl oprească pe agresorul din Ucraina.

 

Papa Francisc, rugăciune pentru încetarea războiului din Ucraina: „Te implorăm să opreşti mâna lui Cain”

 

Rugăciunea Papei Francisc pentru încetarea războiului din Ucraina îl roagă pe Dumnezeu să îl oprească pe agresorul ucrainenilor.

În vârstă de 85 de ani, suveranul pontif, a vorbit în alocuţiunea rostită în timpul audienţei sale publice săptămânale despre fenomenul de îmbătrânire şi corupţia din societate, spunând povestea biblică a Marelui Potop pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a pedepsi omenirea păcătoasă şi coruptă şi în urma căruia doar Noe şi familia lui au supravieţuit.

„Imaginaţia noastră pare tot mai mult concentrată pe reprezentarea catastrofei finale care va duce la extincţia noastră”, a precizat Papa Francisc, care s-a îndepărtat apoi de subiectul textului pe care îl pregătise, spunând că „un astfel de lucru ar putea să se întâmple după un eventual război atomic”.

Liderul de la Vatican a adăugat că de vor mai exista zile şi fiinţe umane, va trebui să o luăm din nou de la capăt şi să pornim de la nimic, fără să menţioneze războiul din Ucraina în acea parte a alocuţiunii sale, pe care a rostit-o în faţa mai multor mii de persoane reunite în interiorul Vaticanului.

 

„Domnul nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, te implorăm să opreşti mâna lui Cain”

 

După câteva minute însă, Papa Francisc, cu o voce scăzută, a citit o rugăciune pentru Ucraina scrisă de arhiepiscopul de Napoli, Domenico Battaglia.

„Domnul nostru Iisus Hristos, fiul lui Dumnezeu, te implorăm să opreşti mâna lui Cain”, a spus suveranul pontif, referindu-se la personajul biblic care s-a întors împotriva fratelui său, atacându-l şi ucigându-l.

Numind de curând războiul din Ucraina drept „o agresiune armată inacceptabilă”, Papa Francisc nu a rostit numele niciunei ţări în alocuţiunea sa de miercuri. În continuare, rugăciunea rostită de suveranul pontif a continuat astfel: „Când Tu, Dumnezeule, vei opri mâna lui Cain, să ai grijă şi de el. El este fratele nostru”.

Papa Francisc a respins recent această terminologie, spunând că invazia Ucrainei nu poate fi considerată „doar o operaţiune militară”, ci un război care a declanşat „râuri de sânge şi de lacrimi”Papa Francisc a respins terminologia ruşilor de „operaţiune militară”

 

Iisus, „născut sub bombele din Kiev” şi „ucis în braţele unei mame din Harkov”

 

Papa Francisc a respins recent această terminologie, spunând că invazia Ucrainei nu poate fi considerată „doar o operaţiune militară”, ci un război care a declanşat „râuri de sânge şi de lacrimi”.

Rugăciunea rostită miercuri, 16 martie, de Papa Francisc, scrisă de arhiepiscopul de Napoli, Domenico Battaglia, îl descrie pe Iisus ca fiind „născut sub bombele din Kiev” şi „ucis în braţele unei mame din Harkov” sau drept „un om de 20 de ani trimis pe linia frontului”.

Papa Francisc s-a întâlnit cu puţin timp înainte, în Basilica Sfântul Petru, cu câteva sute de elevi italieni şi i-a rugat să se gândească la colegii lor din Ucraina „care trebuie să fugă din calea bombelor”, subliniind faptul că „ei suferă atât de mult şi acolo este frig”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel