Papa Francis a spălat picioarele a 12 femei dintr-o închisoare din Roma

Cristina Iacob |
Data publicării:

Papa Francisc, sensibil la soarta persoanelor încarcerate, a desfășurat joi a spălat picioarele a 12 femei deținute într-o închisoare din Roma, marcând astfel Joia Mare, evenimentul dinaintea Paștelui catolic.

Suveranul pontif s-a deplasat la închisoarea pentru femei din Rebibbia, periferia nord-estică a Romei, unde a oficiat ritualul, consacrându-l exclusiv femeilor. El a oficiat acolo acelaşi ritual şi în 2015, dar acum a fost pentru prima dată când l-a consacrat exclusiv femeilor. 

Aşezat într-un scaun cu rotile, papa Francisc a spălat picioarele fiecăreia dintre cele 12 deţinute selecţionate, unele dintre ele fiind înlăcrimate, înainte să le şteargă cu un prosop şi să le sărute.

Citește și: Autobiografia Papei Francisc, primele fragmente publicate. Papa povestește cum s-a îndrăgostit: "E normal, altfel n-am fi umani"

În vârstă de 87 de ani, liderul de la Vatican a părut într-o formă bună în contextul în care starea lui de sănătate a stârnit îngrijorări în ultimele zile din cauza infecţiilor repetate care l-au împiedicat să îşi citească de mai multe ori discursurile.

Joia Mare marchează momentul în care Hristos a spălat picioarele apostolilor în timpul ultimei cine, iar acest gest este unul dintre cele mai semnificative momente ale Săptămânii Mari în creștinism, comemorând ultimele zile din viața lui Hristos înaintea învierii de Paște.

Papa Francisc, care de-a lungul timpului a vizitat închisori și centre de refugiați, a reiterat prin acest gest mesajul său de empatie și compasiune față de cei marginalizați și a continuat să își exprime preocuparea pentru cei aflați în dificultate, relatează Agerpres. 

Vineri seară, Suveranul Pontif urmează să prezideze procesiunea "Calea Crucii" de lângă Colosseum, un eveniment important în tradiția catolică, marcând astfel continuarea angajamentului său religios și social în ciuda problemelor de sănătate anterioare.

 

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel