Panică în Italia. Toată țara intră în zona roșie sau portocalie din 15 martie

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
mario draghi
mario draghi

Ultimele date privind infectările arată că din 15 martie, cea mai mare parte din Italia intră în zonă roșie sau portocalie din cauza indicilor extrem de crescuți de transmitere a coronavirusului și se vor aplica cele mai dure restricții. Vineri, 12 martie, ministrul Sănatății, Roberto Speranza va semna ordonanța de reclasificare a regiunilor, în funcție de riscul infectării, care va intra în vigoare de luni, 15 martie. 

Italia își "schimbă culoarea" și devine predominant portocalie sau roșie, conform indicilor de infectare. Ordonanțele care vor fi semnate vineri, 12 martie, de ministrul Sănătății Roberto Speranza vor intra în vigoare luni 15 martie, dar indicii de contagiune deja comunicați de regiuni ne permit să avem o imagine a situației care confirmă creșterea curbei epidemiologice

Atunci când indicele RT este 1, respectiva zonă trece la portocaliu, iar atunci când indicele atinge 1,25, se trece în zona roșie. Dacă previziunile sunt confirmate, doar Valle d'Aosta, Calabria și Sicilia ar rămâne în galben. Singura regiune fără pericol ar fi Sardinia. 

Lombardia și Veneto riscă să intre în zona roșie. Lista completă

Lombardia și Veneto prezintă un risc ridicat, la fel ca și Piemontul. În Lombardia, indicele RT este cuprins între 1,28 și 1,32, dar se pare că există o creștere atât de mare încât președintele Attilio Fontana avertizează:

„Așteptăm datele complete din zona de control pentru a înțelege în ce stare ne vom afla. O spun clar: suferim, iar tensiunea asupra spitalelor și terapiilor intensive sunt tot mai mari, cu o răspândire mai rapidă decât în ​​celelalte valuri. Aseară am distribuit 930.000 de doze de vaccin". 

„Suntem pe margine, pentru trecerea în zona roșie”, confirmă Luca Zaia din Veneto.

Piemontul va intra cu siguranță în zona roșie: indicele RT este 1,41, incidența infecțiilor este de 279 de cazuri la 100.000 de locuitori. În Toscana RT este de 1,22, dar spitalele sunt pline. Emilia Romagna are numeroase zone care sunt deja roșii și pare evident că întreaga regiune va fi încadrată la cel mai înalt nivel de risc. Situația din Campania este, de asemenea, foarte gravă, unde RT ar fi 1,7, relateză Corriere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel