Panică în Italia, după un cutremur de 4,6. Oamenii au ieșit, în miezul nopții, afară în pijamale: „Șocul a fost puternic”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Panică în Italia, după un cutremur de 4,6. Oamenii au ieșit în miezul nopții afară în pijamale: „Șocul a fost puternic”
Panică în Italia, după un cutremur de 4,6. Oamenii au ieșit în miezul nopții afară în pijamale: „Șocul a fost puternic”

Un cutremur cu magnitudinea 4,6 grade a avut loc în regiunea Molise din sudul Italiei, în noaptea de marți spre miercuri.

Cutremurul a fost înregistrat marți, la ora locală 23:52. Magnitudinea a fost de 4,6 grade pe scara Richter. Ingv înregistrează epicentrul la 2 kilometri vest de Montagano (Campobasso), la o adâncime de 23 de kilometri. Nu au fost raportate pagube la persoane sau lucruri, a spus Protecția Civilă. Dar în Campobasso școlile vor rămâne închise astăzi pentru verificări. Mulți au dormit în mașinile lor.

De asemenea, școlile s-au închis în toate municipiile din epicentru și, de asemenea, în unele sate din zona Fortore Molisano, deja afectate de cutremurul de la San Giuliano di Puglia, unde șocul a fost simțit clar și unde, în 2002, 27 de persoane au murit.

Cutremur puternic în Elveția, resimțit și în Germania, Luxemburg și Franța

 

„Un plan de urgență nu a fost încă activat”

 

În Campobasso au fost scene de panică, sute de oameni au ieșit în stradă. S-au făcut sute de apeluri și la centralele pompierilor pentru informații. 

 

„Deocamdată nu am înregistrat nicio pagubă asupra oamenilor sau lucrurilor”, confirmă directorul Protecției Civile din Molise, Manuel Brasiello. „Monitorizăm constant evoluția situației și suntem în contact cu primarii municipiilor în cauză. Zona noastră este seismică și ieri s-au înregistrat tremurături puțin mai puternice decât în ​​mod normal. Suntem monitorizați. Din fericire, adâncimea cutremurului a fost importantă și asta a dus la condiții mai favorabile la suprafață. Un plan de urgență nu a fost încă activat, vom vedea ce se întâmplă în următoarele ore”.

Italia, zguduită de un cutremur puternic: Oamenii au ieșit pe străzi

 

Unde a fost simțit cutremurul

 

Şocul a fost resimţit în special în municipiile Montagano, Ripalimosani, Matrice, Castellino, Civitacampomarano, Lucido. Dar s-a simțit în întreaga regiune și, de asemenea, în Abruzzo, Campania, Puglia și Lazio.

„Din fericire, dintr-o primă rundă de recunoaștere, situația pare bună”, explică Giuseppe Tullo, primarul din Montagano, epicentrul cutremurului. „Nu au fost semnalate pagube deosebite. Verificările vor trebui efectuate mai detaliat, evident. A fost multă frică, dar am deschis imediat structura noastră polivalentă pentru cei care nu doreau să doarmă în casă. Șocul a fost puternic. Școlile din zonă, Petrella, Matrice, și creșa noastră vor fi închise”.

„Oamenii și-au părăsit casele în pijamale, în grabă, este mare teamă și din cauza alunecării de teren din 2017 care a compromis deja stabilitatea zonei de sus a orașului”, spune Paolo Manuele, primarul orașului Civitacampomarano.

De câteva zile în Molise, cutremure minore au fost resimțite de populație. Cel mai puternic, de magnitudine 3,1, a fost înregistrată ieri (marți) cu epicentrul în Sant'Elia a Pianisi (tot în provincia Campobasso).

Cum verificăm locuința pentru a afla dacă e sigură în caz de cutremur: Detaliile surprinzătoare de la specialiști

---------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel