Italia, zguduită de un cutremur puternic: Oamenii au ieșit pe străzi

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cutremur în Italia, în provincia Perugia, cu magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit și în Toscana și Marche. 

Un cutremur a fost înregistrat în provincia Perugia, cu epicentrul în municipiul Umbertide. Multe persoane au ieșit în stradă în localitățile aflate în apropiere de epicentru. Șocul s-a simțit în toată Italia centrală. Un raport inițial al Centrului Seismologic European al Mediteranei a susținut inițial că a fost un seism cu magnitudinea 5 pe scara Richter, dar autoritățile italiene l-au revizuit la 4,4. Adâncimea cutremurului a fost stabilită la 10 km.

 

Momentan nu sunt pagube semnificative, ci doar mici prăbușiri legate de clădirile care nu erau foarte solide. Şocul s-a simţit şi în Marche şi Toscana. În Umbertide școlile vor rămâne închise. Birourile Universității din Perugia au fost și ele închise ca măsură de precauție.

 

Unde s-a simțit cutremurul

 

Mai mulți cetățeni au spus pe rețelele de socializare că seismul a fost resimțit foarte puternic nu doar în apropierea orașului, ci și în Perugia și alte orașe din provincie. „L-am simțit foarte clar în Perugia, la primul etaj. Aproximativ 3 secunde”, a scris un utilizator.

Șocul s-a simțit și la Florența, Terni, Orvieto și într-o măsură mai mică la Teramo, din nou conform celor aflate din comentariile pe rețelele de socializare.

Acesta nu este singurul cutremur înregistrat în ultimele zile. Astăzi au fost cutremure în Campi Flegrei, zonă deja lovită de câteva seisme bine sesizate în ultimele zile și în Monteverde (provincia Avellino).

La scurt timp după miezul nopții, INGV a raportat un cutremur în Marea Ionică de Sud cu o magnitudine de 4,3, la o adâncime de 25 de kilometri. În aceeași zonă, un alt cutremur mai ușor a fost înregistrat chiar înainte de ora patru dimineața.

Revenind în centrul Italiei, momente de panică au fost și la Monteriggioni, în provincia Siena, luni, 6 martie: la scurt timp după ora 15:20, pământul s-a zguduit și, potrivit estimărilor experților, cutremurul detectat a fost de magnitudinea 2,2, la o adâncime de 8 km.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel