Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas. FOTO: captură video YouTube @ CUKit!
Pandișpan pufos cu afine și lămâie. Rezultatul îi va impresiona pe toți. Rețeta pas cu pas. FOTO: captură video YouTube @ CUKit!

Cele mai populare fructe roșii și cele pe care le putem accesa mai ușor sunt căpșunile și afinele. Le putem încorpora în preparate, mai ales în produse de patiserie, precum în acest preparat de pandișpan de afine. 

Este o rețetă ideală, deoarece poate fi făcută și cu afine uscate sau congelate, prin urmare, ne permite să o consumam în orice perioadă a anului și nu doar atunci când avem afine proaspete. Și ce mai bine dacă le combinăm cu lămâie și un crumble crocant deasupra?

Daca te-a cucerit ideea, la StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci pandișpan pufos de afine și lămâie. Să gătim!

 

Pandișpan pufos cu afine și lămâie - Ingrediente

 

- 1 lămâie

- 1 ou 1

- 20 de grame de iaurt natural sau cu aromă de vanilie

- 100 de grame de afine

- 180 de grame de făină 0000

- 50 de centimetri cubi de ulei neutru (floarea soarelui sau soia)

- 40 de grame de zahăr

- 1 linguriță de praf de copt

- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu

- 1 linguriță extract de vanilie

- 1 praf de sare.

Pentru crumble:

- 50 de grame de făină 0000

- 25 de grame de zahăr

- 25 de grame de unt foarte rece.

 

Cum se prepară pandișpanul pufos cu afine și lămâie

 

Pentru a începe cu rețeta de pandișpan pufos cu afine și lămâie, mai întâi porniți cuptorul pentru a-l preîncălzi la 350°F. De asemenea, întindeți în tavă (o formă dreptunghiulară de 24 x 9 x 6 cm) ulei și făină.

În continuare, vom pregăti crumble-ul. Pentru a face acest lucru, amestecați făina cu zahărul într-un bol. Se adaugă apoi untul foarte rece tăiat cubulețe mici. Amestecați toate ingredientele, încercând să folosiți doar vârfurile degetelor pentru ca untul să nu se înmoaie prea mult. Rezervați la frigider.

Sfat: acest pas este opțional, întrucât, dacă preferi, poți acoperi pandișpanul cu glazură sau ciocolată, sau îl poți stropi cu zahar pudră.

Răzuiește coaja de lămâie și rezervă-o. Apoi, stoarceți sucul de lămâie, strecurați-l pentru a separa semințele și coaja și rezervați.

Într-un bol, cerne făina și amestecă-o cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Rezervare.

Pune oul, uleiul, coaja de lămâie și zahărul în bolul mixerului. Bate aceste ingrediente până când preparatul capătă o culoare mai albă și zahărul se dizolvă.

Adăugați esența de vanilie și iaurtul, mai bateți câteva minute.

Adăugați sucul de lămâie și jumătate din făină. Se integrează cu un mixer manual sau cu o spatulă, făcând mișcări învăluitoare. Continuați să adăugați restul de făină până când nu se formează cocoloașe și totul a fost încorporat. Când este terminat, preparatul trebuie să aibă o consistență puțin mai groasă decât aluatul de clătite.

Dacă este prea groasă, puteți adăuga puțin suc de lămâie, apă sau lapte. În timp ce, dacă este foarte lichid, îl puteți corecta adăugând făină. În ambele cazuri adaugă puțin câte puțin și integrează până obții textura dorită.

Spălați afinele și uscați-le perfect. În continuare, încorporează-le în preparat cu mișcări de încercuire.

Turnați preparatul pandișpanului cu afine și lămâie în formă. Dacă ați ales să faceți toppingul de crumble, acum este momentul să îl adăugați. Apoi, duceți budinca la cuptorul preîncălzit la 180 ° C pentru 25-30 de minute.

Când budinca pufoasă de afine este gata, veți vedea căpătura de sus. În plus, vei putea verifica dacă este gata cu testul scobitorii. În acel moment, scoateți-l din cuptor .

Când pandișpanul de afine este rece, desfaceți și este gata de mâncare. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel