Pandemia schimbă stilul de viață al întregii planete. Măsurile care se aplică la nivel global

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Distanțarea fizică este primordială în lupta cu COVID-19. Așa că, în lumea întreagă, autoritățile fac tot felul de schimbări urbane pentru un nou stil de viață.

Se construiesc tot mai multe piste pentru bicicliști și trotuare largi. Și, inevitabil, șoselele se îngustează.

În capitala Marii Britanii se înmulţesc pistele pentru biciclişti şi se lărgesc trotuarele.

Din cauza noului virus, măsuri asemănătoare se pun în practică la nivel global - din Paris până în Bogota, New York sau Buenos Aires. Nimeni nu ştie însă dacă această transformare va rezista la nesfârşit.

 

„Trebuie să-i încurajăm pe oameni să pună în practică trasee mai ecologice”

 

„Aici, în Londra, dacă avem aproximativ 8 milioane de călătorii care trebuie efectuate prin diferite mijloace de transport, în cazul în care majoritatea se vor face doar cu ajutorul mașinilor, vom ajunge la un blocaj în trafic. Acesta este motivul pentru care trebuie să-i încurajăm pe oameni să pună în practică trasee mai ecologice. Și sper că, pe măsură ce se obișnuiesc cu asta, să își mențină acest comportament”, spune Will Norman, London Walking and Cycling Commissioner, potrivit Știrile PRO TV.

Dacă înainte de pandemie, la primele ore ale dimineţii, în metroul londonez abia dacă aveai loc să arunci un ac, acum priveliştea este cu totul alta.

Guvernul britanic a pus deoparte aproape trei sute de milioane de lire sterline pentru noile amenajări stradale. Dar nu toţi londonezii sunt încântaţi de aceste schimbări.

Decizia este văzută cu ochi buni de cei care locuiesc în zonă.

John Dales, Traffic Engineer and co-Founder, Urban Movement: “Aceasta pare a fi o acceptare a faptului că o schimbare era necesară din varii motive. Momentan am acceptat-o ​​pentru că există această urgență sanitară. Suntem încă reticienți să acceptăm că există și o urgență climatică.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel