Paleologu: „Dăncilă nu e neconflictuală, din contră, e încăpățânată”

Prezidențiabilul PMP, Theodor Paleologu, a catalogat-o pe Viorica Dăncilă drept „foarte încăpățânată”, precizând că nimic nu vrea să înțeleagă și nu e deloc neconflictuală.                                                         

„Doamna Dăncilă a propus-o pe doamna Plumb. A continuat cu domnul Nica. Nimic nu vrea să înțeleagă. Și nu e deloc neconflictuală, din contră, nimic nu vrea să înțeleagă, e foarte încăpățânată. Nu am avut ambasador ani de zile în Bruxelles. În Israel nu avem, în Mexic. De ce? Pentru că sunt foarte căpoși și trebuie aici un dialog. E o lipsă de respect să lași o țară fără ambasador mai mult de două săptămâni. Președintele reprezintă statul român. E un lucru pe care îl poate face cu demnitate și eficiență, dacă își propune acest lucru", a declarat Theodor Paleologu.

Întrebat cum va gestiona Guvernul, în cazul în care va câștiga prezidențialele, prezidențiabilul PMP a precizat: „Eu cred că e un atuu faptul că nu sunt șef de partid și nu mă susține un partid mare. Nu e bine să avem în România un președinte care este și șef de partid. Președintele e bine să se situeze cu adevărat deasupra partidelor, așa cum scrie Constituția. Evident că îmi doresc o coaliție largă de drepta din care PMP să facă parte. În 2020 vor fi alegeri și îmi doresc ca partidele care susțin acțiunea președintelui să susțină o schimbare radicală a Constituției. Pentru că președintele nu poate schimba Constituția prin proprie voință. Trebuie o largă majoritate, Guvernul trebuie să inițieze. Va fi o temă electorală importantă în 2020, schimbarea Constituției, dacă voi fi ales președinte. În 2019, când depun jurământul, nu va exista atunci o majoritate în acest sens. Eu cred că există o dorință foarte puternică în țara noastră de schimbare a Constituției, pentru că foarte multă lume își dă seama că această Constituție produce crize care sunt extrem de păguboase pentru țara românească", a completat Paleologu, potrivit Mediafax.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

18 oct 2019, 20:08 in Știri
Horoscop, 19 octombrie 2019

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24