Pachețele de primăvară cu pui - rețeta clasică indiană. Sunt pur și simplu delicioase!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pachețele de primăvară cu pui - rețeta clasică indiană / Foto: Captură video youtube
Pachețele de primăvară cu pui - rețeta clasică indiană / Foto: Captură video youtube

Pachețelele de primăvară cu pui sunt un amestec perfect delicios de pui și legume învelit într-un aluat crocant auriu. Cunoscute și ca rulouri sau chiar plăcinte, aceste bunătăți sunt ușor de pregătit pentru a da startul următoarei petreceri sau pur și simplu pentru o cină deosebită. Pachețelele de primăvară sunt pur și simplu delicioase!

În mod normal, în rețeta indiană de pachețele de primăvară se folosește carne tocată de pui. Însă, dacă nu sunteți un fan al puiului tocat, nu ezitați să folosiți pui dezosat tăiat în bucăți mici. După o prăjire rapidă, scoateți-l din tigaie și prăjiți legumele.

Vorbind despre legumele care intră în această rețetă, combinația originală este cu varză, morcovi, ardei gras și ceapă verde. Chiar dacă acestea sunt cele clasice, puteți adăuga și preferatele dumneavoastră sau orice legume pe care le aveți la îndemână.

Odată ce legumele sunt moi, amestecați puiul tocat fiert. Un strop de sos de soia adaugă un strop de aromă acestor pachețele de primăvară. Pentru rulouri, aveți două opțiuni - făcute în casă și cumpărate de la magazin.

 

Pachețele de primăvară cu pui - Ingrediente

 

Pentru umplutură:

- 2 linguri de ulei
- 500 g de pui tocat mărunt (pui măcinat)
- 2 linguri de sos de soia
- 2 căței de usturoi, zdrobiți
- 1/2 ghimbir proaspăt, zdrobit
- 1 varză tocată mărunt
- 128 g de morcovi tăiați în julien
- 64 de ardei gras tăiat în julien
- 2 cepe verzi (ceapă de primăvară) tăiată felii                                                                                                                                                           - 2 lingurițe de făină de porumb
- 1 lingură de apă                                                                                                                                                                                                          - 20 de rulouri de primăvară congelate, decongelate
- Ulei pentru prăjit

 

Pachețele de primăvară cu pui - Metodă de preparare

Se încălzește o tigaie mare la foc mediu-înalt. Se încinge 1 lingură de ulei și se adaugă puiul. Se amestecă 1 lingură de sos de soia. Se condimentează cu sare și piper. Prăjiți timp de 1-2 minute sau până când puiul este rumenit. Scoateți din tigaie. Dați deoparte.

Încălziți 1 lingură de ulei în aceeași tigaie. Adăugați usturoiul și ghimbirul. Prăjiți timp de 1 minut. Adăugați varza, morcovul, ardeiul gras și ceapa de primăvară. Prăjiți timp de 2 minute sau până când legumele sunt moi. Adăugați puiul fiert înapoi în tigaie. Adăugați 1 lingură de sos de soia. Prăjiți timp de 1 minut. Dați deoparte pentru a se răci ușor.

Se combină împreună făina de porumb și apă pentru a obține o pastă omogenă. Puneți deoparte.

Așezați un rulou de primăvară pe o suprafață plană, cu un colț îndreptat spre dumneavoastră. Puneți două linguri de amestec de pui lângă colțul orientat spre dvs. Se rulează o dată învelișul și se ung părțile laterale cu pasta de făină de porumb. Apropiați colțurile opuse de pe laturi și înfășurați ambalajul spre mijloc. Se unge colțul de sus cu pastă de făină de porumb. Înfășurați ambalajul strâns spre colțul de sus. Se sigilează marginea. Se repetă cu celelalte rulouri de primăvară și cu amestecul de pui.

Între timp, încălziți uleiul pentru prăjit într-o tigaie mare. Se transferă cu grijă rulourile de primăvară în uleiul încins și se prăjesc în loturi mici timp de 2-3 minute sau până când devin aurii. Se scot cu o lingură cu fantă și se scurg pe un prosop de hârtie absorbant.

Se servesc cu sosul preferat.

NOTĂ

- Înlocuiți puiul tocat cu fileuri de pui dezosate și tăiate în bucăți mici
- Adăugați o linguriță de sos chili verde pentru a le face mai picante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel