Orlando Teodorovici vrea din nou să limiteze libertatea de mișcare a românilor în UE

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici lovește din nou și insistă cu proiectul său de a limita libertatea de circulație în UE. El a declarat că statele europene din care pleacă multă forţă de muncă spre restul țărilor din Uniunea Europeană ar trebui să se gândească la un pachet agresiv de măsuri împotriva mobilităţii selective, care duce la exodul creierelor. Declarația a fost făcută la finalul celei de-a doua zile a reuniunii ECOFIN.

 

Poate în timpul Preşedinţiei române voi invita ţările care trimit lucrători în străinătate la o discuţie, să vedem ce e de făcut. Ar trebui să ne gândim la un pachet agresiv care să aducă o soluţie, pentru că nu putem să ne atingem obiectivele în situaţia actuală, de aceea discutăm acum despre scăderea competitivităţii, despre cheltuieli diferite, aspecte care sunt influențate de această mobilitate intraeuropeană. Deci trebuie să încurajăm această mobilitate, dar trebuie şi să ţinem cont de tipul de măsuri pe care trebuie să le aplicăm pentru a nu fi afectaţi noi toţi, a afirmat Eugen Teodorovici, citat de Agerpres.

 În noiembrie 2018, Teodorovici susţinea că românii trebuie să aibă drept limitat de lucru în străinătate, iar Opoziția i-a cerut la acel moment demisia.

„Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă", a declarat Teodorovici în 2018.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel