Ordonanța militară nr. 10: O categorie de seniori peste 65 de ani pot ieși din case indiferent de ore

sursa foto: Europol Mehedinţi / Facebook
sursa foto: Europol Mehedinţi / Facebook

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, luni, că prin conținutul Ordonanței Militare nr. 10, sunt categorii de persoane vârstnice care pot ieși din locuințe indiferent de oră.

Ministrul Marcel Vela a anunțat că o categorie de persoane de peste 65 de ani vor putea ieși din casă indiferent de oră.

„În curând ne vom apropia de normalitate. Știu că a fost greu, că ne este greu, dar cu toții avem același obiectiv: să întărim protecția în fața acestui inamic. O veste bună pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani este că circulația este permisă în afara locuinței și a gospodăriei.

Astfel, indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței persoanele peste 65 de ani, în următoarele condiții: deplasare în interes profesional; în situația în care au nevoie de asistență medicală care nu poate fi rezolvată de la distanță, pentru activități agricole”, a spus Marcel Vela.

În aceeași Ordonanță Militară se prevede un nou program orar pentru alte categorii de persoane de peste 65 de ani.

„De la 7 la 11 și de la 19.00 la 21.00 sunt permise deplasările pentru asigurarea de bunuri, pentru motive justificate - cum ar fi asistența unui minor sau a unei alte persoane în vârstă, pentru verificarea motivelor deplasărilor se aplică dispozițiile Ordonanței Militare nr. 3 și a prevederilor din această ordonanță cu privire la prevenirea răspândirii virusului”, a mai spus Vela.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy