Ordonanța 8: Reguli noi pentru aeroporturi, după îmbulzeala de ieri de la Cluj

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a prezentat, joi seară, principalele prevederi din Ordonanța Militară nr. 8, care actualizează regimul de restricții din România. Actul normativ intră în vigoare de azi.

Unele dintre aceste reguli și restricții au fost adoptate după ce mii de români ajunși ieri pe aeroportul Cluj pentru a se îmbarca în zboruri de tip charter pentru a merge în Germania sau Italia, unde erau așteptați pentru  munci în agricultură, s-au îmbulzit, nerespectând astfel regulile de distanțare socială prevăzute pentru combaterea pandemiei.

„Pentru a evita în viitor ceea ce am văzut la Aeroportul din Cluj, începând de astăzi, autoritățile competente din România vor aviza orice transport aerian, chiar dacă aeroporturile sunt în subordinea autorităților județene. Așa cum știți, în România, unele aeroporturi sunt în subordinea autorităților județene, și mai puține sunt în subordinea Ministerului Transporturilor. Prin acest articol, competența totală pentru acceptul de sosire sau plecare a unor aeronave intră în competența Ministerului Transportului”, a declarat ministru Marcel Vela.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel