Ludovic Orban explică cum se poate ajunge la CĂDEREA guvernului DĂNCILĂ

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele PNL a declarat că Viorica Dăncilă, dacă ar avea bun simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeanul român, ar trebui să-şi depună demisia, iar PSD să plece de la guvernare.

Ludovic Orban a explicat care sunt pașii constituționali pe care guvernul Dăncilă trebuie să-i urmeze după plecarea ALDE din coaliția majoritară și cât de simple sunt procedurile.

"În conformitate cu prevederile constituţionale, pentru ca premierul să se ducă la preşedinte pentru remaniere în urma schimbării compoziţiei politice a cabinetului, are nevoie de sprijinul Parlamentului. Dar nu există nicio prevedere constituţională care să stipuleze în mod expres şi clar, de asemenea, nu există nicio decizie a Curţii Constituţionale care să spună acest lucru că în cazul în care premierul vine în Parlament să înlocuiască miniştrii ALDE cu miniştrii PSD, deci nu primeşte votul Parlamentului, Guvernul cade. Nu cade, ci pur şi simplu rămâne în funcţiune Guvernul, probabil trebuie să ajungem din nou la o sesizare a CCR care să interpreteze situaţia creată şi asta nu face altceva decât să menţină în funcţiune Guvernul Dăncilă o bună perioadă de vreme. Cine spune că respingerea restructurării guvernamentale reprezintă soluţia pentru dărâmarea Guvernului, înseamnă că nu a citit Constituţia sau de fapt încearcă să ţină cât mai mult în viaţă Guvernul Dăncilă", a afirmat Ludovic Orban.

Orban a explicat cum se poate ajunge la alegeri anticipate, posibile acum după ce ALDE a ieșit de la guvernre și a anunțat că votează o moțiune de cenzură împotriva guvernului din care a făcut parte până astăzi, iar UDMR nu dorește să sprijine un guvern minoritar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel