Ludovic Orban vorbește despre „ultima şmecherie a PSD”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză PSD de blocarea activităţii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, prin absenţa de la lucrări.

„Ultima şmecherie a PSD în materie de sabotare a justiţiei este sabotarea, desfiinţarea activităţii Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor. Parlamentarii PSD au blocat activitatea Comisiei juridice, iar blocarea are efecte extrem de grave”, a spus Orban, luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a susţinut că PSD boicotează deliberat şedinţele acestei comisii, care ar trebui să ia o decizie în cazul deputatului Octavian Goga.

„PSD doar din raţiuni de aritmetică parlamentară ţine în Parlamentul României un infractor, un deputat care a fost condamnat prin hotărâre definitivă la doi ani şi patru luni închisoare cu suspendare şi căruia i s-au interzis exercitarea drepturilor electorale. Procedura de încetare a mandatului deputatului Goga este o obligaţie legală şi constituţională atât pentru preşedintele Camerei Deputaţilor, cât şi pentru reprezentanţii PSD din Comisia juridică, care refuză să vină la şedinţe, boicotează în mod deliberat şedinţele şi pentru a-l ţine împotriva prevederilor legale în funcţie pe acest deputat traseist care a venit de la un alt partid către PSD”, a afirmat Orban.

Preşedintele liberal a amintit că PNL a înaintat acestei comisii un proiect de revizuire a Constituţiei ca urmare a referendumului din 26 mai, arătând că acesta reprezintă o prioritate pentru partid.

De asemenea, Orban a arătat că iniţiativa legislativă a PNL pentru anularea legii privind recursul compensatoriu se află tot la această comisie.

„Solicităm imperativ tuturor parlamentarilor din Comisia juridică să vină la muncă, să participe la reuniunile Comisiei juridice, să dezbată toate aceste puncte importante care trebuie soluţionate cât mai rapid”, a transmis preşedintele PNL, arătând că în caz contrar parlamentarii PSD se fac părtaşi la decizii ilegale şi neconstituţionale.


[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy