Orban: "Miniştrii vor face verificări la sânge"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

În această seară, premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că foarte mulţi oameni politici neagă de luni de zile pericolul epidemiei şi instigă populaţia la nerespectarea regulilor, menţionând că miniştrii trebuie să mobilizeze instituţiile cu competenţa legală să verifice respectarea regulilor de protecţie.

 

 

"Campania de informare publică trebuie să fie în interesul cetăţeanului şi să transmită toate informaţiile necesare pentru a-i convinge pe cei care nu respectă regulile că este absolut necesară respectarea acestor reguli. Ne confruntăm cu un mediu politic în care foarte mulţi oameni politici de luni de zile neagă pericolul, instigă populaţia la nerespectarea regulilor şi iniţiază, alături de instituţii aflate în slujba lor şi nu slujba cetăţeanului, tot felul de demersuri, cum a fost demersul de astăzi care s-a judecat la Curtea Constituţională", a afirmat Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

El a solicitat miniştrilor să mobilizeze reprezentanţii instituţiilor cu competenţe să verifice în teren respectarea regulilor, menţionând că doar prin respectarea acestora se poate ţine sub control epidemia de coronavirus.

"Ce vă cer: toţi miniştrii care aveţi instituţii care au competenţa legală de a verifica respectarea regulilor să mobilizaţi aceste instituţii şi să asiguraţi prezenţa lor în teren. Respectarea regulilor în toate spaţiile publice, indiferent că este vorba de locul de muncă, indiferent care loc de muncă, poate fi biroul, poate fi fabrica, poate fi şantier, trebuie respectate regulile. Aici Inspecţia Muncii trebuie să fie pe teren. De asemenea, Poliţia trebuie să fie implicată şi să susţină controalele efectuate de entităţi partenere cum ar fi Inspecţia Muncii sau alte instituţii pentru respectarea regulilor privind transportul public. De asemenea, important, regulile sunt absolut necesare în transportul public. De asemenea, trebuie verificată respectarea regulilor în spaţiile comerciale şi în toate locurile unde există interacţiune între oameni. Doar dacă reuşim să asiguram respectarea regulilor putem să ţinem sub control epidemia", a mai spus Orban.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel