Orban: Imnul Național i-a însuflețit pe români, inclusiv la manifestațiile din 10 august 2018

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Imnul Național i-a însuflețit pe înaintașii noștri prin versurile sale mobilizatoare, în Războiul de Independenţă din 1877 şi în cele două războaie mondiale, dar și la Revoluție sau la manifestațiile de la începutul anului 2017 și din 10 august 2018, din Piața Victoriei, a declarat Ludovic Orban.

„Sărbătorită în fiecare an la 29 iulie, Ziua Imnului Național ne duce cu gândul la toate momentele de răscruce ale istoriei post-pașoptiste, în care <Deșteaptă-te române> i-a însuflețit pe înaintașii noștri prin versurile sale mobilizatoare, în Războiul de Independenţă din 1877 şi în cele două războaie mondiale. S-a întâmplat la fel și în istoria mai recentă a României, în timpul Revoluției anticomuniste din decembrie 1989, sau la manifestațiile de la începutul anului 2017 și din 10 august 2018, din Piața Victoriei, când românii s-au opus încercării unor interese din sfera politică de a schimba legile justiției în detrimentul democrației și al statului de drept”, a declarat premierul Ludovic Orban.

El a spus că imnul național al României, „Deșteaptă-te române”, este unul dintre simbolurile naționale consfințite prin Constituție, alături de Drapelul Tricolor, Ziua Națională - 1 Decembrie și Stema și Sigiliul statului.

„Mesajul de unitate și curaj al Imnului nostru național ne va da mereu puterea de a ne păstra direcția către viitorul pe care ni-l dorim, într-o Românie sigură, prosperă, atașată valorilor europene și apreciată de partenerii noștri externi”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban a participat miercuri dimineața la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Imnului Național, care s-a desfășuta la Cercul Militar din Capitală, infrmează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel