Orban, despre cei aflați la guvernare: "Dacă mai stau mult, ne îndreptăm spre criză"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a acuzat miercuri seara guvernarea că a făcut "praf" echilibrele economice, susţinând că dacă aceasta se va mai afla mult la putere, România se va îndrepta spre criză.

"Este nevoie în România să revenim la o stare de normalitate, ca decizia să ajungă pe mâna unor oameni care au capul pe umeri, care au picioarele pe pământ, care înţeleg foarte bine cum funcţionează economia şi care să facă cu adevărat lucruri care sunt absolut necesare pentru dezvoltarea acestei societăţi. (...) Trebuie schimbate foarte multe lucruri, lucruri care generează o disfuncţionalitate majoră în aproape toate sistemele din România. Uitaţi-vă ce se întâmplă în economie. Ăştia au făcut praf toate echilibrările economice. Cred că dacă ăştia mai stau mult, ne îndreptăm spre criză", a spus Orban la evenimentul "Români care mişcă România", un proiect al PNL de reprezentare a oamenilor de afaceri.

Potrivit lui Orban, indicatorii economici arată o serie de "semnalele de alarmă".

"Uitaţi-vă la semnalele de alarmă care provin din indicatorii economici. Sunt semnale extrem de serioase: producţia pe stoc, problema arieratelor, reducerea producţiei industriale. Toate acestea sunt semnale în condiţiile în care nu există o criză pe afară. Eu vă spun că dacă izbucneşte o criză internaţională, România va fi şi mai nepregătită decât a fost în 2018. Să pierzi o asemenea ocazie, să ai cinci ani o fereastră de oportunitate în care să nu trebuiască să faci altceva decât să laşi economia din România să se dezvolte, să laşi oamenii de afaceri să-şi crească afacerile, să folosească banii pentru dezvoltare, să produci atâtea obstacole, atâtea idioţenii, atâtea prostii care nu au făcut altceva decât să creeze probleme suplimentare oamenilor de afaceri, e greu de imaginat", a afirmat el.

 

În România "totul se controlează"



În ceea ce priveşte mediul de afaceri, Orban a susţinut că în România "totul se controlează", arătând că în alte ţări nu se întâmplă la fel.

"Eu cred că în România avem cel mai mare număr de entităţi care se ocupă de controale. Aceasta este activitatea de bază - în România se controlează", a spus liderul PNL.

El a mai susţinut şi că ar trebui construită o administraţie antreprenorială. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel