Orașul ucrainean Herson a căzut în mâinile rușilor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Orașul Herson, situat în sudul Ucrainei, a căzut în mâinile rușilor, potrivit mai multor surse de la fața locului. În schimb, Pentagonul  nu a putut confirma această informație.

Într-un mesaj postat miercuri pe Facebook, primarul orașului Herson, Igor Kolykhaev a scris că "astăzi au fost vizitatori înarmați în consiliul municipal" și că le-a spus trupelor "nu avem forțe armate ucrainene în oraș, ci doar civili și oameni care vor să TRĂIASCĂ aici!", scrie BBC.

Kolykhaev a scris că forțele de la Moscova au impus restricții de circulație între orele 20:00 și 06:00, ora locală, și a precizat că mașinile cu alimente, medicamente și alte câteva provizii vor putea intra în oraș.

El a adăugat că mașinile din interiorul orașului trebuie să circule cu viteză "minimă", iar pietonilor le este interzis să se deplaseze în grupuri de mai mult de două persoane.

"Deocamdată așa stau lucrurile. Steagul ucrainean deasupra noastră. Și pentru a rămâne la fel, trebuie îndeplinite aceste cerințe. Deocamdată nu am nimic altceva de oferit", a spus Kolykhaev.

Convoiul rusesc care se îndreaptă spre Kiev se află în impas

 

Departamentul american al Apărării afirmă că forțele rusești au înregistrat progrese minore în ultimele 24-36 de ore, scrie BBC.

În special un convoi de trupe de 60 km care se îndreaptă spre Kiev a fost încetinit de luptătorii ucraineni și "rămâne blocat", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt John Kirby.

"Credem că rușii se regrupează și reevaluează progresele pe care nu le-au făcut", a declarat el reporterilor.

Kirby a precizat că trupele invadatoare întâmpină în general mai puțină rezistență în sudul țării decât în nord.

El a spus că Pentagonul nu poate confirma că orașul Herson din sudul țării a căzut, așa cum susțin rușii.

În pofida încetinirii ritmului, a avertizat el, Rusia păstrează la dispoziție o putere suplimentară care nu a fost încă folosită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel