Orașul Mariupol, transformat într-un lagăr al morții. Invadatorii ruși ard ucrainenii uciși în crematorii mobile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Orașul Mariupol, transformat într-un lagăr al morții. Invadatorii ruși ard ucrainenii uciși în crematorii mobile.
Orașul Mariupol, transformat într-un lagăr al morții. Invadatorii ruși ard ucrainenii uciși în crematorii mobile.

Ucigașii ruși își șterg urmele după ce întreaga lume a aflat ce au atrocități au comis în regiunea Kiev. În Mariupol au fost aduse crematorii mobile rusești.  

După ce întreaga lume a văzut imaginile genocidului de la Bucha, regiunea Kiev, conducerea de vârf a Rusiei a ordonat distrugerea oricăror dovezi ale crimelor comise de armata sa în Mariupol. Potrivit estimărilor preliminare, cel puțin 5 mii de oameni au murit în oraș. a anunțat Consiliul orășenesc Mariupol.

„Acum o săptămână, estimările indicau 5.000 de morți. Având în vedere dimensiunea orașului, distrugerea catastrofală, durata blocadei și rezistența dură, zeci de mii de civili mariupoleni ar putea deveni victime ale invadatorilor ”, se spune în mesaj.

De aceea Federația Rusă nu se grăbește să dea „undă verde” misiunii turce și altor inițiative de salvare și evacuare completă a Mariupolului. În plus, invadatorii încearcă să identifice toți potențialii martori ai atrocităților și să-i distrugă, relatează segodnya.ua.

"Rușii le-au lăsat colaboratorilor toată munca murdară. Martorii raportează că rușii au recrutat localnici și teroriști din brigăzi speciale pentru a face curățenie ", scrie consiliul orășenesc.

 

Rușii au transformat întreg orașul  într-un lagăr de moarte  

 

Potrivit primăriei, invadatorii adună și ard cadavrele locuitorilor din Mariupol, care a fost uciși. Munca acestor grupuri este coordonată direct de autoproclamatul primar-colaborator Konstantin Ivashchenko.

Timp de mulți ani, el și susținătorii săi au încercat  să preia puterea, dar, în cele din urmă, a reușit să devină doar directorul crematoriului Mariupol.

„Lumea nu a văzut amploarea tragediei de la Mariupol de la existența lagărelor de concentrare naziste. Rușii au transformat întreg orașul nostru într-un lagăr de moarte”, a spus Vadim Boycenko.

Primarul Mariupolului a adăugat că teribila analogie se confirmă din ce în ce mai mult. Aceasta nu mai este Cecenia sau Alep, ci noile lagăre Auschwitz și Majdanek. „Lumea ar trebui să ajute la pedepsirea monștrilor lui Putin”, a concluzionat Boycenko.

 

Orașul Mariupol, asediat  de ocupanții ruși

 

Bătălii aprige continuă în orașul Mariupol, asediat  de ocupanți. Avioanele rusești bombardează orașul, locuitorii rămân fără hrană, apă și medicamente. Invadatorii ruși au distrus aproape complet orașul Mariupol, iar 90% din infrastructura orașului nu mai poate fi restaurată, a declarat șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko.

Invadatorii ruși au tras și asupra unei nave civile care arborează pavilionul Republicii Dominicane, care anterior nu avea voie să părăsească dana  orașului Mariupol. În consecință, unul dintre membrii echipajului a fost rănit, iar nava a luat foc.

Regimentul Azov anunțase anterior că nu poate părăsi orașul, pentru că mai mult de 100.000 de civili vor fi lăsați în voia sorții. Pe 5 aprilie, Volodimir Zelenski a anunțat că președintele turc Recep Tayyip Erdogan negociază personal cu liderul rus Vladimir Putin cu privire la evacuarea răniților și a cadavrelor apărătorilor orașului  Mariupol. Negocierile în acest sens au început pe 31 martie, dar până acum au fost inutile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel