Orașul românesc care i-a uimit pe spanioli: Este de invidiat

Narcis Popa |
Data publicării:

Timișoara este orașul din România care i-a uimit pe spanioli. O celebră publicație de călătorii a dedicat un amplu material despre ce l-a impresionat în orașul de pe Bega. 

Iată o parte a traducerii din articolul traveler.es: 

La câțiva kilometri de granița cu Ungaria, Timișoara, al treilea cel mai populat oraș din România este o odă de arta si arhitectura, o celebrare a diversității culturale și a patrimoniului religios al România.

Este, de asemenea, un oraș cu un puternic spirit revoluționar, mândru de trecutul său rebel și de tributul adus bucuriei de a trăi. 

Descoperiți-vă și lăsați-vă seduși de România: Timișoara vă va lăsa să vă doriți mai mult.

În prezent, luptele de la Revoluție și suferințele au rămas în memorie, iar Timișoara astăzi este de invidiat între spațiile verzi și cafenele, într-un oraș care respiră arta.

România este un amestec de religii și influențe istorice, iar Timișoara arată asta pe toate străzile sale. 

Catedrala Mitropolitană, creștină ortodoxă și arhitectură bizantină, situată la un capăt al Pieței Victoriei, este unul dintre simbolurile sale cele mai reprezentative și o imagine pe care nu veți putea să o ștergeți din memorie.

Piața Unirii, una dintre piețele centrale ale orașului, găzduiește Catedrala Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă sârbească ce coexistă în armonie arhitecturală încă din secolul al XVIII-lea. La două blocuri se află Marea Sinagogă, care a fost restaurată recent. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel