Orașul din Italia cu case la 1 euro, luat cu asalt

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Anunțul autorităților din Sambuca, un orășel aflat pe un deal în Sicilia, unde au fost scoase la vânzare case cu 1 euro a a pus lumea pe jar. Zeci de mii de oameni vor să cumpere case aici, relatează CNN.

Autoritățile din Sambuca au fost luate cu asalt de oameni din întreaga lume care își doresc să cumpere o locuință.

Inițiativa a avut ca scop repopularea acestei zone care a avut de suferit de pe urma migrației.

Viceprimarul orașului, Giuseppe Cacioppo a povestit că nu mai poate să doarmă în urma telefoanelor și mesajelor primite.

Giuseppe a mai spus că nu doar turișții sunt interesați de propunerea lor, ci și marii companii sau bogați oameni. O echipă de avocați americani este interesată de oferta lor, iar un om de afaceri din New York deja s-a deplasat în Sambuca pentru a-și achiziționa o locuință.

Singura condiție pentru cei care vor să cumpere case cu 1 euro este ca proprietarii să investească cel puțin 15.000 de euro în proprietățile care au între 40 și 150 de metri pătrați. Totodată, până când vor restaura locuințele, trebuie să depună un depozit de 5.000 de euro.

Fondat de grecii din antichitate, Sambuca a fost ulterior cucerit de sarazini, care l-au transformat într-un prosper spațiu comercial. Este numit după emirul Al Zabud, cunoscut drept „emirul splendid”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel