Oraș din Constanța, cu o SINGURĂ ambulanță: "Primarul PSD a luat-o la el"

Narcis Popa |
Data publicării:

Orașul Hârșova, din județul Constanța, a rămas cu un singur echipaj de intervenție după ce conducerea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) a decis relocarea celui de-al doilea echipaj într-o altă localitate, la circa 30 de kilometri distanță. Primarul spune că măsura este una electorală și că edilul PSD din Crucea ar fi putut lua ambulanța în orașul administrat de el pe filieră politică. 

Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova, acuză într-o o scrisoare deschisă, destinată atât managerului general al SAJ, Laurențiu Bădescu, cât și ministrului Sănătății, Victor Costache, interesele politice ale părților implicate, spunând că altfel nu își explică de ce orașul pe care îl administrează a fost privat de un echipaj de intervenție în favoarea unei comune cu o populație de patru ori mai mică.

„Problema nu este că localitatea a fost privată de o ambulanță, ci de faptul că, odată cu aceasta, a fost relocat și un echipaj din cele două existente. În momentul de față, Spitalul Orășenesc Hârșova este deservit de o singură ambulanță cu echipaj complet. Decizia nu pare să fi fost luată pe fondul unor situații de urgență care să impună, tocmai în acest moment, detașarea unui echipaj în localitatea Crucea. Apreciez că este pusă în pericol sănătatea cetățenilor, atât din Hârșova, cât și din localitățile limitrofe întrucât, în situația unor evenimente rutiere, a unor situații de urgență în zonă, un singur echipaj de salvare nu va putea asigura acoperirea deplasării și permanența pentru Spitalul Orășenesc Hârșova, în același timp (...) Serviciul de Ambulanță Județean Constanța a luat o decizie pripită, care pare să satisfacă alte scopuri sau interese decât cele care trebuie să fie numai în interesul cetățeanului, atâta timp cât această mutare a fost făcută tocmai acum, în pragul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale”, scrie primarul Viorel Ionescu, ales din partea ALDE, în scrisoarea deschisă dată publicității sâmbătă.

Acesta consideră că ambulanța a fost relocată în Crucea pentru că primarul comunei, Gheorghe Frigioi, este membru PSD, iar șeful Serviciului de Ambulanță Județean Constanța este simpatizant al aceluiași partid.

De altfel, Laurențiu Bădescu, șeful SAJ, ar fi venit din concediu pentru a interveni personal în momentul în care Viorica Dăncilă a acordat primul ajutor unui bărbat căruia i s-a făcut rău în timpul unui eveniment electoral din Constanța.

Contactat telefonic, Laurențiu Bădescu a negat vehement orice rațiune politică a deciziei sale și și-a argumentat hotărârea luată prin apropierea sezonului rece, atunci când ambulanțele și echipajele medicale trebuie amplasate eficient în județ pentru ca intervențiile să fie cât mai rapide în condiții meteo nefavorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel