Opt judecători din Afganistan au cerut sprijin României. Cum a reacționat MAE

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Opt judecători din Afganistan au cerut sprijin României
Opt judecători din Afganistan au cerut sprijin României

Opt judecători din Afganistan au solicitat sprijin României, pentru a nu fi victimele talibanilor. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe(MAE)

Opt judecători din Afganistan au solicitat protecția statului român, pentru a nu ajunge pe mâna talibanilor, informează TVR. Magistrații se tem pentru viața lor și spun că țările democratice îi pot ajuta. Informația a fost confirmată de MAE. Oficialii instituției spun că toate cererile de protecție venite din partea magistraților și a jurnaliștilor afgani vor fi analizate de serviciile de informații. Se va decide punctual, în fiecare caz, menționează sursa citată.

Judecătorii din Afganistan nu știu foarte mult despre România, însă, au văzut pe internet că au fost evacuați mai mulți conaționali aflați în pericol. Unul dintre magistrații afgani are soția jurnalist și o fetiță de trei ani. Judecătorii spun că vor doar pace și se gândesc la viitorul familiei lor.

"România este o ţară în care domneşte pacea. A cooperat cu Afganistanul în ultimii 20 de ani. Oamenii, guvernul de acolo respectă drepturile omului, drepturile femeilor. Este o ţară bună. Cred că fiica mea ar putea avea un viitor strălucit acolo, ca şi noi de altfel. Vrem să scăpăm de aici, să supravieţuim, să o luăm de la capăt cu o viaţă liniştită, normală.

 Îl rog frumos pe ministrul Bogdan (n.r. ministrul Afacerilor Externe) să ne ajute, să ne scoată din Afganistan pentru o viață liniştită în România”, a declarat unul dintre judecătorii din Afganistan, citat de TVR.

Situația din Afganistan rămâne tensionată. Talibanii „atacă” tot, iar judecătorii se simt amenințați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel