Oprea: "Nu ne place să ne jucăm". Despre cazul Gigină: "un accident la care nu am luat parte"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Gabriel Oprea, preşedinte UNPR, îşi pregăteşte intens campania pentru europarlamentare. Acesta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Râmnicu Vâlcea, că a scăzut în sondaje după ce Victor Ponta a demisionat din funcţia de premier, în urma incendiului de la Colectiv, moment în care şi-a dat şi el demisia din Guvern. Oprea a mai vorbit şi despre procesul în care este vizat, privind moartea poliţistului Bogdan Gigină. Acesta a spus că este judecat pentru un accident "la care nici nu a luat parte". Cu toate acestea, Gabriel Oprea îşi face planuri mari pentru alegerile din mai.

Preşedintele UNPR susţine că "o să ajungă din nou unde a fost".

"Noi suntem militari, chiar proiectul e uşor militarizat în sensul bun al cuvântului, şi nu ne place să ne jucăm. Anul viitor, sunt convins că pe o organizare ireproşabilă - omul sfinţeşte locul întotdeauna - o să ajungem unde am fost, adică la peste 10 la sută la locale şi la generale", a precizat Oprea.

 

Oprea pune scăderea din sondaje pe seama demisiei lui Victor Ponta şi pe "accidentul la care nu a luat parte"

 

Liderul UNPR a mai afirmat că formaţiunea pe care o conduce este în prezent în plin proces de reorganizare, după scăderea dramatică în sondaje suferită după demisia fostului premier, Victor Ponta. Oprea a mai spus că a fost forţat să se retragă din funcţiile pe c are le deţinea după ce "a fost trimis în judecată pentru un accident la care nici măcar nu a luat parte". Oprea se bazează acum pe Ilie Năstase şi Anghel Iordănescu la europarlamentare.

"Noi suntem într-un proces de reconstrucţie a partidului. În 2015, de exemplu, UNPR-ul avea peste 500.000 de membrii de partid, avea 12 la sută în sondaje, chiar eu aveam 32 la sută, numai că ne-am prăbuşit odată cu demisia domnului Victor Ponta din funcţia de prim-ministru. Eu l-am sfătuit să nu-şi dea demisia atunci, dar şi-a dat-o. Mi-am dat şi eu demisia odată cu el pentru că aşa mi s-a părut corect. Mi-am dat demisia şi de la partid şi mi-am dat demisia şi din Senat fiindcă am fost trimis în judecată pentru un accident la care nici măcar nu am luat parte. (...) Am plecat doi ani de la partid. M-au chemat colegii înapoi. Am venit şi am început un proces de reconstrucţie. Deci, de la indicatorul 500.000, am început de la minus. Îl reconstruim... Avem doi vectori de imagine buni - pe domnul general Ilie Năstase şi pe Anghel Iordănescu. (...) Spre deosebire de alte partide, care au făcut nişte transferuri de marcă acum, înainte de alegerile europarlamentare, cei doi generali colegi sunt foşti senatori UNPR', a mai spus Oprea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel