Operațiunea Zaranda, în Spania: Două clanuri, unul de români și altul de spanioli au furat 34.000 de kilograme de măsline. Nouă persoane arestate și 13 anchetate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Operațiunea, denumită 'Zaranda 22', a fost inițiată ca urmare a mai multor plângeri depuse pentru furtul a 34.000 de kilograme de măsline, a indicat Garda Civilă într-un comunicat.



Trei ani consecutivi de furturi




Prima dintre aceste plânge
Operațiunea, denumită 'Zaranda 22', a fost inițiată ca urmare a mai multor plângeri depuse pentru furtul a 34.000 de kilograme de măsline, a indicat Garda Civilă într-un comunicat. Trei ani consecutivi de furturi Prima dintre aceste plângeri a adus în atenția agenților presupusul furt a peste 30 de tone de măsline în localitatea Alameda din Malaga. Anchetatorii au reușit să identifice și să aresteze cele două persoane, ambele de naționalitate spaniolă, care ar fi comis furtul ace

Garda Civilă, într-o operațiune în cadrul activității de prevenire a infracțiunilor comise în zonele rurale și în special împotriva furtului de fructe de câmp, a arestat nouă persoane și investighează alte 13 pentru presupusul furt de măsline în regiunea Antequera.

Operațiunea, denumită 'Zaranda 22', a fost inițiată ca urmare a mai multor plângeri depuse pentru furtul a 34.000 de kilograme de măsline, a indicat Garda Civilă într-un comunicat.

Trei ani consecutivi de furturi

 

Prima dintre aceste plângeri a adus în atenția agenților presupusul furt a peste 30 de tone de măsline în localitatea Alameda din Malaga. Anchetatorii au reușit să identifice și să aresteze cele două persoane, ambele de naționalitate spaniolă, care ar fi comis furtul acestor fructe timp de trei ani consecutivi, fructe care au fost ulterior vândute într-o cooperativă de măsline din orașul Alameda.

Investigarea celorlalte plângeri depuse i-a condus pe anchetatori la două clanuri familiale de naționalitate română care s-ar fi implicat la furtul de măsline, pe care ulterior le vindeau la un punct de recepție a acestui produs situat în orașul Pinos Puentes din Granada.

Aceste clanuri familiale îndeplineau sarcini diferite în funcție de capacitatea lor de muncă, lăsându-i pe minori și pe femei să se ocupe de supravegherea zonei în care se comiteau furturile pentru a avertiza prezența poliției, bărbații fiind însărcinați cu recoltarea, colectarea și transportul la punctul de vânzare a măslinelor.

 

Nouă spanioli și români reținuți pentru furtul de măsline



Cei nouă reținuți au fost prezentați în fața instanțelor de judecată pentru presupusa săvârșire a unei infracțiuni contra patrimoniului, iar unul dintre ei a fost arestat preventiv pe bază de ordonanță.

Pe lângă persoanele reținute, această operațiune, desfășurată de echipa Roca și de diferite unități aparținând Companiei de Gardă Civilă din Antequera, a dus la anchetarea altor 13 persoane pentru presupusa săvârșire a aceleiași infracțiuni.

De asemenea, s-au recuperat 10.943 de kilograme de măsline și 250 de litri de ulei de măsline, care au fost predate proprietarului legitim și s-au confiscat trei vehicule utilizate pentru furtul și transportul acestor fructe și a diferitelor utilaje specifice pentru recoltarea măslinelor.

Au fost clarificate 19 fapte penale comise în regiunea Antequera, inclusiv furtul a 34.000 de kilograme de măsline, conform presei spaniole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel