„Operaţiunea Sparanghelul”. Gorghiu: „PSD ar trebui să răspundă de ce au plecat milioanele de români”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Vicepreşedintele liberal al Senatului, Alina Gorghiu, consideră că este „inutilă” înfiinţarea Comisiei „Sparanghelul” pentru că miniştrii Muncii şi de Externe, Violeta Alexandru şi Bogdan Aurescu, au răspuns întrebărilor parlamentarilor atunci când au fost audiaţi în comisiile de specialitate şi au dat toate lămuririle necesare.

Gorghiu a precizat că reprezentanţii PNL s-au opus marţi, în şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, înfiinţării Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia deplasării muncitorilor români sezonieri la cules de sparanghel în străinătate.

„E inutil! Scopul este de a şicana miniştri din Cabinetul Orban, care la audierea de săptămâna trecută din Senat au dat, preţ de 3 ore, toate lămuririle necesare! În toată această perioadă, în care PSD are conducerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi deţine majoritatea împreună cu sateliţii, au înfiinţat comisii de anchetă doar pentru subiecte de presă, nu pentru că interesul public i-ar mâna”, a explicat senatorul PNL.

 

„PSD ar trebui să răspundă”

 

Gorghiu a dat drept exemplu Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi în activitatea unor lideri ai acestor partide, înfiinţată la 4 iunie 2018, „fără alt efect în afara hărţuirii unor instituţii” şi Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019, „care nici acum, la un an distanţă, nu are raport”.

În opinia sa, pentru PSD „este o regulă de neîncălcat ducerea în derizoriu a ideii de comisie de anchetă”. „PSD ar trebui să răspundă de ce în guvernările lor au plecat milioanele de români în afara ţării pentru un trai mai bun”, a adăugat Alina Gorghiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel