Operațiunea "Kasanto": Români arestați, după ce au făcut prăpăd într-un magazin de telefoane din Valencia. 15.000 de euro pagubă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Spania. Doi români au fost prinși de poliție după ce au jefuit trei unități comerciale în aceeași zi
Spania. Doi români au fost prinși de poliție după ce au jefuit trei unități comerciale în aceeași zi

Garda Civilă din Valencia a arestat mai mulți români, considerați autorii unui jaf cu violență care a avut loc într-un magazin de telefonie din Picassent. Autorii, care purtau cagule și măști, au furat 52 de terminale mobile și diverse accesorii, toate evaluate la 14.513 euro.

Faptele, care au dat naștere operațiunii "Kasanto", au avut loc anul trecut, când patru bărbați -de naționalitate română -, care își ascundeau fețele cu șepci, cagule și măști și purtau, de asemenea, mănuși, au intrat într-un magazin de telefonie din localitatea Picassent. După ce au amenințat-o pe angajată și au împins-o de perete, au furat din interiorul magazinului 52 de telefoane și diverse accesorii, în valoare de 14.513 euro. În timpul comiterii infracțiunii, unul dintre infractori avea masca trasă în jos, permițând victimei să îi vadă fața, potrivit La Vanguardia.

Români, vizați de Operațiunea "Kasanto" ai Gărzii Civile din Spania

 

Martorii au văzut vehiculul cu care au fugit autorii și, după vizionarea camerelor de supraveghere a traficului, a fost posibilă identificarea numărului de înmatriculare. După ce vehiculul a fost localizat, proprietarul a fost arestat pentru participarea sa la infracțiunea de jaf cu violență și intimidare, iar în interiorul vehiculului au fost găsite mănuși albe și o șapcă neagră folosite de autori, pe care o femeie, care se afla în vehicul, a încercat să le ascundă de polițiști, motiv pentru care este cercetată de polițiști pentru infracțiunea de tăinuire.

După ce au verificat relațiile deținutului în bazele de date ale poliției și au observat că acesta avea un lung istoric de infracțiuni împotriva proprietății - multe dintre ele comise împreună cu alți bărbați de aceeași naționalitate română -, victima l-a recunoscut în câteva fotografii prezentate de autorități pe unul dintre aceștia, care a fost arestat câteva zile mai târziu pentru o infracțiune de furt calificat cu violență și intimidare.

Români arestați, după ce au făcut prăpăd într-un magazin de telefoane din Valencia

 

Ulterior, agenții au solicitat informații de la diferite companii de telefonie cu privire la posibila utilizare a terminalelor furate la date ulterioare comiterii infracțiunii. Câteva luni mai târziu au primit un răspuns de la una dintre companii, care a raportat că mai multe dintre terminale au fost utilizate de trei persoane de  naționalitate română: doi bărbați și o femeie.

După ce a solicitat, prin intermediul unui ordin judecătoresc, informații cu privire la liniile menționate anterior, în luna octombrie a anului trecut a fost primit un răspuns care identifica persoanele care au folosit telefoanele mobile furate. La data de 16 februarie a acestui an, o femeie în vârstă de 55 de ani, de naționalitate română, a fost localizată și anchetată în cartierul Torre (Valencia) pentru participarea la infracțiunea de primire de bunuri furate.

15.000 de euro pagubă: Doi români arestați, două românce - anchetate

 

În urma cercetărilor efectuate în vederea localizării celorlalte persoane care au folosit terminalele furate, s-a constatat că cei doi cetățeni români care au folosit mai multe dintre terminalele furate erau de negăsit, posibil în România.

Au fost arestate două persoane: doi bărbați, în vârstă de 20 și 24 de ani, de naționalitate română. Alte două persoane au fost, de asemenea, anchetate: două femei, în vârstă de 22 și 55 de ani, de naționalitate română. Acestea sunt acuzate de următoarele infracțiuni: o infracțiune de jaf cu violență și intimidare, o infracțiune de tăinuire și trei infracțiuni de primire de bunuri furate.

Procedurile au fost predate Tribunalului de Primă Instanță și Anchetă Preliminară numărul 2 din Picassent. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel