ONU, prevziuni pesimiste: încetarea focului pentru ajutor umanitar în Ucraina nu se întrevede la orizont

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

 Încetarea focului pentru acordarea de asistență civililor din Ucraina nu se întrevede la orizont, spune șeful ONU pentru ajutor umanitar.

Încetarea focului în Ucraina este puțin probabilă în acest moment, dar ar putea avea loc în câteva săptămâni, a declarat Martin Griffiths, șeful Organizației Națiunilor Unite pentru ajutor umanitar.

„În mod evident, nu avem încă o încetare a focului umanitar în partea rusă. Am intrat într-o mulțime de detalii în această privință și au continuat să promită să revină la mine cu privire la detaliile acestor propuneri. În momentul de față, dacă aș putea vorbi în numele autorităților ruse, acestea nu pun încetarea focului la nivel local în fruntea agendei lor. Încetarea focului nu se află la orizont în acest moment. Ar putea fi peste câteva săptămâni. S-ar putea să fie ceva mai mult decât atât", a spus reprezentantul ONU reporterilor din New York.

Au existat coridoare umanitare sporadice care au permis unor civili să scape din orașele atacate, dar Ucraina a declarat că alte încercări au fost abandonate din cauza bombardamentelor Rusiei.

În condițiile în care se așteaptă o nouă ofensivă majoră în estul Ucrainei, Griffiths a încercat să organizeze încetarea focului la nivel local pentru ca oamenii să plece în siguranță.

El a declarat că se îndreaptă spre Turcia în această săptămână pentru a discuta cu președintele Erdogan despre perspectiva de a găzdui o nouă rundă de discuții între Ucraina și Rusia, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel