OMS, recomandări pentru Crăciun şi Revelion: „Puteţi găsi mijloace de a sărbători când pandemia se va sfârşi''

Mădălina Hideg |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Organizația Mondială a Sănătății recomandă evitarea petrecerilor de sărbătorile de iarnă astfel încât numărul de infectări să nu crească. Toate acestea vin după ce în Canada, Thanksgiving Day a avut loc și, deja, se înregistrează o creștere a numărului de persoane infectate cu SARS-COV2.

În urma creșterii alarmante a numărului de infectări din Canada, după Thanksgiving Day, cercetătoarea americană Maria Van Kerkhove recomandă evitarea petrecerilor de sărbători. Așadar, deși farmecul sărbătorilor de iarnă îl reprezintă reuniunea cu familia și prietenii, este de evitat un asemenea comportament. „Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.

Cercetătoarea a făcut referire la Crăciun, dar și la Thanksgiving Day care va fi sărbătorită joi în Statele Unite. „Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi. Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Michael Ryan, responsabil cu situaţii de urgenţă în cadrul agenţiei ONU, a declarat că numărul de infectări a crescut în Canada după Thanksgiving Day, sărbătorită pe 12 octombrie. Și, spune el, autoritățile trebuie să găsească echilibrul potrivit între „riscurile pentru sănătate şi riscurile sociale şi economice” legate de restricţii în plină perioadă a sărbătorilor, care pot genera „multe frustrări şi multe critici”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel