OMS indică revenirea la carantină. Țările vizate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Organizația Mondială a Sănătății spune că autoritățile din țările unde numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou ar trebui să introducă noi restricții. Mai mult decât atât, Guvernele ar trebui să se pregătească pentru revenirea la carantină. Și România se găsește într-o situație deloc favorabilă.

„Multe state reușesc să gestioneze focarele și creșterile prin carantinarea unor zone geografice limitate, a unor mici regiuni, pentru a ține sub control răspândirea bolii. Cred că este o chestiune de amploare. Statele pot și ar trebui să țină sub control boala prin aceste măsuri. Cu toții dorim să evităm ca țările să revină la închiderea totală. Nimeni nu dorește acest lucru, dar există situații în care este singura opțiune”, a declarat Michael Ryan - directorul OMS responsabil pentru programul de urgențe, potrivit Digi24.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății atrage atenția că autoritățile ar trebui să fie pregătite pentru revenirea la noi restricții, dacă va fi cazul. 

 

Raed Arafat: S-ar putea impune noi restricții

 

În contextul în care numărul îmbolnăvirilor de coronavirus în România este în continuă creștere, secretarul de stat, Raed Arafat, confirmă faptul că autoritățile ar putea impune noi restricții, însă numai pentru anumite zone din țară, unde apar focare.

„Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a avertizat Raed Arafat.

Întrebat dacă există posibilitatea să fie interzis accesul pe litoral sau în stațiunile de munte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut referire la lipsa măsurilor din timpul stării de urgență, când deplasările între localități erau interzise. 

 

STOP la mare sau la munte?

 

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”.

Secretarul de stat a precizat, la Antena 3, dacă vor fi restricții, vor fi țintite în anumite zone, unde creșterea numărului de cazuri devine riscantă.

„Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel