Olguța Vasilescu amenință că va dărâma Guvernul: "Dacă PNL se atinge de o singură virgulă"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu, cea care a elaborat Legea pensiilor publice, a anunțat că PSD va depune imediat moţiune de cenzură, dacă "PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice" și nu mărește pensiile cu 40% de la 1 septembrie. 

”Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rata de acceptabilitate de 90 la sută! Nu e o lege care îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare”, a scris pe Facebook Lia Olguța Vasilescu.

Ea apreciază că legea nu prevede doar creșterea punctului de pensie cu 40 la sută, ci e o lege care va corecta toate inechitățile din sistem, începând de anul viitor, când se va intra pe noua formulă de calcul.

”Pentru a beneficia de toate prevederile bune însă, Casa Națională de Pensii va trebui să recalculeze toate cele aproximativ 5 milioane de pensii, iar recalcularea trebuia să înceapă de la 1 ianuarie 2020. Nu au făcut nimic până acum! Nu au recalculat nici măcar un dosar pe noua formulă deși au trecut 5 luni din acest an! Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public”, a mai scris deputatul PSD, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel