Olanda. Jumătate dintre noile cazuri de infectare cu coronavirus, cauzate de tulpina britanică

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacenti_covid_olanda
pacenti_covid_olanda

Mutaţia coronavirusului detectată pentru prima dată în Marea Britanie a cauzat jumătate dintre toate noile infecţii în Olanda până la 26 ianuarie, a declarat luni ministrul olandez al Sănătăţii Hugo de Jonge, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, autorităţile sanitare au declarat că noua tulpină, mai contagiosă, este responsabilă pentru aproximativ o treime dintre toate noile cazuri de infecţii în Olanda. S-a constatat că ''mutaţia britanică'' este cu aproape 50% mai contagioasă decât tulpina precedentă, conform unor analize efectuate până la 14 ianuarie, a scris De Jonge într-o scrisoare către parlament.

Guvernul olandez a avertizat în repetate rânduri că noile mutaţii ar putea duce la un nou val de infecţii în următoarele săptămâni, în pofida unei scăderi constante a numărului de cazuri de COVID-19 de la începutul anului. Pentru a opri răspândirea noilor mutaţii, săptămâna trecută au fost impuse restricţii de circulaţie pe timp de noapte pe lângă un lockdown. Dar într-un prim pas către măsuri de relaxare, guvernul olandez a decis duminică redeschiderea şcolilor primare începând cu săptămâna viitoare, copiii fiind consideraţi ca având doar un rol marginal în transmiterea bolii.

Presa olandeză a relatat luni că guvernul ia de asemenea în considerare renunţarea la restricţii la începutul săptămânii viitoare. Luni, numărul de noi cazuri de infecţii cu coronavirus în Olanda a ajuns la cel mai scăzut nivel în ultimele 4 luni, fiind înregistrate 3.280 de cazuri. De la începutul pandemiei, aproape un milion de infecţii cu coronavirus au fost raportate în Olanda şi peste 14.000 de decese. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel