Olanda. Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, confirmată de Curtea de Apel

Andreea Cosma |
Data publicării:

O Curte de apel olandeză a suspendat marţi o hotărâre pronunţată mai devreme în cursul zilei de către o instanţă din Haga care ordonase guvernului să anuleze interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii, o măsură de combatere a COVID-19, informează AFP şi dpa.

"Aceasta înseamnă că interdicţia de circulaţie de la ora 21:00 (20:00 GMT) rămâne în vigoare", a anunţat televiziunea de stat NOS. Hotărârea finală a instanţei de apel va fi pronunţată vineri.

Curtea a dorit să prevină un 'efect yo-yo', a spus judecătorul, în aşteptarea şedinţei de vineri în care instanţa trebuie să decidă dacă va permite continuarea aplicării interdicţiei de circulaţie până pe 2 martie sau dacă aceasta va trebui să înceteze conform deciziei judecătorului anunţate marţi.

'Interdicţia de circulaţie este valabilă şi în această seară', a reacţionat pe Twitter premierul Mark Rutte.

Un tribunal din Haga a decis marţi că guvernul olandez trebuie să pună capăt interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, măsură care a declanşat revolte violente în ţară.

Cazul a fost adus în faţa justiţiei de Viruswaarheid ('Adevărul despre virus'), o grupare care se opune măsurilor de combatere a COVID-19, inclusiv interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, şi care a organizat numeroase proteste de la începutul crizei sanitare.

Guvernul olandez a anunţat la începutul lunii februarie prelungirea până pe 2 martie a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 - 04:30, în vigoare din 23 ianuarie.

În timpul unei conferinţe de presă, premierul Rutte le-a cerut olandezilor să 'respecte în continuare interdicţia de circulaţie', chiar dacă instanţa ar urma să respingă recursul.

Chiar dacă s-ar dovedi că interdicţia de circulaţie nu s-a bazat pe un 'temei juridic' corect, 'asta nu înseamnă că această măsură nu este necesară', a adăugat Mark Rutte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel