Olanda în lockdown timp de cinci săptămâni. Premierul Mark Rutte, fluierat în timpul anunţului

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul Mark Rutte a anunţat luni seară că o perioadă de carantină de cinci săptămâni va intra în vigoare săptămâna aceasta în Olanda în încercarea de a limita extinderea pandemiei de COVID-19, cea mai severă măsură adoptată până acum, informează AFP şi EFE.

"Olanda se va închide timp de cinci săptămâni", a declarat Rutte într-o intervenţie televizată de la sediul guvernului din Haga, în faţă căruia erau adunaţi protestatari.

Strigăte şi fluierături la adresa premierului Rutte au putut fi auzite în timp ce acesta ţinea discursul.

"Nu avem de-a face cu o simplă gripă aşa cum cred oamenii din spatele nostru", a comentat prim-ministrul olandez situaţia, referindu-se la protestatari.

 

Premierul Rutte, fluierat în timpul discursului



Cetăţenilor olandezi li se recomandă să rămână acasă şi să primească maximum două persoane pe zi, a spus premierul, adăugând că aceste măsuri vor dura până pe 19 ianuarie.

Toate magazinele neesenţiale, cu excepţia supermarketurilor, a magazinelor alimentare şi a farmaciilor, vor fi închise începând de marţi, în timp ce şcolile vor închide începând de miercuri.

Muzeele, cinematografele, sălile de spectacole şi sălile de sport, precum şi grădinile zoologice vor fi, de asemenea, închise, a adăugat Mark Rutte.

Premierul olandez le-a cerut concetăţenilor săi să reducă ieşirile, să nu călătorească în străinătate şi să limiteze la unu, maxim doi, numărul invitaţilor cu ocazia sărbătoririi Crăciunului.

Citeşte şi: Italia şi Olanda se pregătesc de noi restricţii înainte de sărbători, după anunţul Germaniei

Acest anunţ a fost făcut deoarece numărul contaminărilor a înregistrat o creştere bruscă şi bilanţul deceselor a depăşit 10.000.

Locul din care a fost pronunţat discursul este important, biroul prim-ministrului olandez fiind folosit de obicei doar pentru anunţurile foarte solemne. De la începutul crizei sanitare provocate de epidemie, majoritatea măsurilor au fost anunţate dintr-o simplă sală de conferinţe de presă.

Măsurile anunţate sunt cele mai severe de la începutul pandemiei noului coronavirus. În martie, Olanda a aplicat "izolarea inteligentă", menţinând deschise magazinele şi închizând şcolile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel