Olanda. Explozie lângă un centru de testare COVID-19

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
StiriDiaspora

Un dispozitiv exploziv s-a declanşat miercuri în apropierea unui centru de testare la COVID-19 din localitatea Bovenkarpsel, situată la nord de Amsterdam, a anunţat poliţia locală, adăugând că nu există răniţi, transmit AFP şi Reuters.

''În apropierea unui centru de depistare (a COVID-19) din cadrul serviciului local de sănătate publică de la Bovenkarspel, s-a declanşat un explozibil la 06:55. Ferestrele au fost distruse, nu sunt răniţi. Poliţia anchetează (incidentul). Perimetrul a fost închis'', indică un comunicat al poliţiei.

La locul incidentului a fost trimis un echipaj de genişti pentru a verifica dacă acolo încă există material exploziv, potrivit postului public de televiziune NOS.

Potrivit Reuters, poliţia olandeză a declarat că centrul de testare pare să fi fost vizat în mod intenţionat de explozia declanşată înaintea deschiderii clădirii respective.

Încărcătura explozivă ''trebuie să fi fost plasată'' acolo, a declarat Menno Hartenberg, purtător de cuvânt al poliţiei, pentru agenţia de presă britanică.

''Încă nu ştim exact ce a explodat, experţii genişti trebuie să investigheze mai întâi. Ceea ce putem spune este că e ceva care nu pare să se fi întâmplat accidental, urmează să se stabilească'' (cauza deflagraţiei, n.red.), a adăugat reprezentantul poliţiei olandeze.

La finalul lunii ianuarie, imediat după intrarea în vigoare a restricţiilor de circulaţie în Ţările de Jos pentru limitarea răspândirii COVID-19, a fost incendiat un centru de testare din localitatea Urk, provincia Flevoland (nord-vest).

Timp de câteva zile, în Ţările de Jos au avut loc proteste care au degenerat în altercaţii violente între manifestanţi şi poliţie, cele mai grave din ultimele decenii în această ţară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel