OFICIAL: România, 6.999.000 de săraci!

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Vicepremierul Viorel Ştefan a fost scos la înaintare să prezinte cifrele economice ale guvernării PSD-ALDE de astăzi, dar și comparații cu anii trecuți. Cum era de așteptat, PSD susține că numărul săracilor a fost mai mare în anul guvernării tehnocrate, și evident a scăzut de când ei revoluționează economia. Guvernul PSD-ALDE, prin vocea lui Ștefan, se laudă și cu scăderea șomajului, nu numai a sărăciei, deși nu spun câți dintre aceștia mai sunt în țară sau îngroașă rândurile diasporei.

Cu toate acestea, 6.999.000 de români trăiesc în sărăcie și risc de excluziune socială, spune cu un ton scăzut Viorel Ștefan. Printre aceștia și mulți copii.

"Faţă de anul 2016 sunt peste 695.000 de români care au ieşit din zona de sărăcie. (...) În intervalul 2015 - 2016 numărul de persoane aflate în sărăcie şi risc de excluziune socială a crescut de la 7.435.000 la 7.694.000. (....) La final de 2017, numărul acestor persoane a scăzut la 6.999.000. Sunt cifrele Eurostat", a declarat Viorel Ştefan, la Palatul Victoria.

Românii nu au nici măcar bani de carne, darămite de vacanță sau mașină.

"Aceste persoane nu pot avea mijloacele necesare pentru cel puţin patru din următoarele necesităţi: plata facturilor la timp, asigurarea unui nivel de încălzire adecvată în locuinţă, o masă cu carne în mod regulat, o săptămână de vacanţă departe de casă pe an, un televizor, o maşină de spălat, un telefon, o maşină şi capacitatea de a face faţă unor cheltuieli neprevăzute", a spus Viorel Ştefan.

Vicepremierul sustine și ca numarul somerilor din Romania a scazut cu 92.000, pe fondul cresterii veniturilor de natura salarială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel