Oficial. Franța ridică RESTRICȚIILE de circulație dinspre Marea Britanie timp de 24 de ore și aplică derogări privind timpii de conducere

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Situația pare să se deblocheze în Marea Britanie. Autoritățile franceze au decis să ridice temporar restricțiile de circulație pentru ca șoferii blocați să poată ajunge pe continent, conform unui comunicat al Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, pe care-l redăm mai jos:

 

"Autoritățile franceze au decis să ridice temporar restricțiile de circulație și acordă derogări de la Reg.561/2006 privind timpii de conducere:

- se ridică restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 t de joi, 24 decembrie 2020, ora 16:00 până vineri, 25 decembrie 2020, ora 24.00, și de sâmbătă, 26 decembrie 2020, ora 06.00 până duminică 27 decembrie 2020, ora 24.00 pentru autovehiculele care vin din Marea Britanie, care au a trecut frontiera cu Franța începând cu 23 decembrie 2020, inclusiv autovehiculele goale, pentru a își încheia operațiunea de transport internațional în curs sau pentru a ajunge la bazele lor sau la domiciliul șoferului. 

- se acordă derogări de la regulile privind timpii de conducere și de odihnă pentru autovehiculele care vin din Marea Britanie, care au fost blocate din cauza măsurilor impuse de Franța, astfel:

1. Depășirea timpului maxim zilnic de conducere în limita a două ore.

2. Depășirea timpului maxim de conducere săptămânal în limita a patru ore.

3. Suspendarea limitei aferente numărului de perioade de odihnă zilnice reduse între două perioade de odihnă săptămânală.

Aceste derogări sunt valabile până la 29 decembrie 2020 inclusiv.

- se ridică restricțiile de circulație de sâmbătă 26 decembrie 2020, ora 22:00 până duminică 27 decembrie 2020, ora 12:00, pentru vehiculele care transportă exclusiv produse alimentare și igienice pentru oameni și animale, medicamente, destinate aprovizionării magazinelor. Întoarcerea goală a acestor vehicule este autorizată până duminică, 27 decembrie 2020, ora 22:00," anunță Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel